Radno vreme:  Pon‑Sub  08:00‑20:00   Ned. 09:00‑20:00
Pozovite odmah:  062 40 40 40

iPhone 12 mini ili iPhone SE

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > iPhone 12 mini ili iPhone SE
iPhone 12 mini ili iPhone SE

iPhone 12 mini ili iPhone SE? Pitanje koje uveliko postavljaju svi koji su odličili da kupe novi telefon.

Iako je zbog pandemije korona virusa svetska privreda zabeležila stagniranje, 2020. godina je definitivno bila u znaku čuvene jabuke.

Američka kompanija Apple je samo u prošloj godini na tržište lansirala više proizvoda zadivljujućih performansi. Tako je aprila meseca započela prodaja iPhone SE. Septembra su svetlo dana ugledala 2 nova pametna sata – Apple Watch Series 6 i Apple Watch SE, kao i 2 tablet uređaja – iPad Air 4 i iPad 8. Da bi za kraj godine, kao šlag na torti, stigli najbolji smart telefoni. Dugoočekivana iPhone 12 serija sadrži čak 4 telefona, različitih dimenzija i specifikacija.

Ukoliko preferirate kompaktne telefone manjih dimenzija za vas je pravi izbor iPhone 12 mini ili iPhone SE. U čemu se razlikuju ova 2 Apple uređaja otkriva vam prodavnica Maćoni.

iPhone 12 mini ili iPhone SE – razlika u dizajnu

Iako su se pojavili u istoj godini, razliku u dizajnu je primetna. Model SE dolazi u zastareloj formi koja je prepoznatljiva za seriju 8 iz 2017. LCD ekran od 4,7 inča ima rezoluciju od 1334 x 750 piksela, ali umesto Face ID koji se nalazi na najnovijoj seriji on je zadržao stari Touch ID. Ipak, ovaj iPhone se može pohvaliti izuzetni kvalitetom kućišta sa aluminijumskim okvirom i certifikatom IP67 za vodootpornost.

iPhone 12 mini ili iPhone SE

iPhone 12 mini je nešto većih dimenzija. Ekran OLED tehnologije od 5,4 inča i rezolucije 2.340 x 1.080 piksela prostire se od ivice do ivice. Telefon prati elegantni dizajn, sofisticiranijih ivica koji odgovara iPad Pro uređaju. I stepen zaštite je viši, te dolazi sa sertifikatom IP68.

Osim crne, bele i crvene boje u kojoj je iPhone SE, verzija 12 mini dostupna je još u 2 tona i to zelenoj i plavoj.

Koje su razlike u softveru?

Kao što smo navikli od Apple-a, svaki telefon koji nosi njegov potpis garantuje vrhunske perfomanse. Odnosno, neverovatnu brzinu pri radu i stabilnost sistema.

Međutim, izvesne razlike postoje. Tako iPhone SE pokreće A13 Bionic čipset, a 12 mini napredniji, A14 Bionic. RAM memorija kod starijeg je nešto manja, 3 GB, a najnoviji sadrži 4 GB RAM-a. Dok je skladišteni prostor identičan. Što znači da oba modela imaju 3 opcije interne memorije – od 64, 128 i 256 GB.

iPhone SE ima manju bateriju, koja garantuje gledanje 13 sati video zapisa, bez prekida, a 2 sata više donosi baterija na 12 Mini modelu.

Velika razlika jeste u mreži. Naime, iPhone 12 mini poseduje 5G tehnologiju, čime vam je obezbeđeno najmodernije, superbrzo povezivanje. Za razliku od njega, SE verzija omogućava 4G LTE mobilnu mrežu.

Da li bolju kameru ima iPhone 12 mini ili iPhone SE?

Na zadnjoj stran iPhonea 12 mini nalazi nalaze se 2 kamere – glavni senzor od 12 MP i ultraširoki od 12 MP, a na prednjoj je selfie kamera od 12 MP. Zahvaljujući poboljšanom Night Modu možete dobiti profesionalne slike čak pri slabijem osvetljenju.

iPhone 12 mini ili iPhone SE

iPhone SE ima samo jednu kameru na zadnjoj strani od 12 MP. Dok je prednja nešto slabija i ima samo 7 MP.

Bez obzira da li ste se odlučili za iPhone 12 mini ili iPhone SE, oba modela, kao i novitete drugih proizvođača možete pronaći u bogatoj ponudi prodavnice Maćoni.

Оставите одговор

Call Now Button
sr_RSSerbian