Tošin Bunar 188 , 1 sprat lokal 21, Novi Beograd
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Polovni tableti – Izaberite najbolje modele

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > Polovni tableti – Izaberite najbolje modele
Polovni tableti – Izaberite najbolje modele

Polovni tableti su sve popularniji iz godine u godinu. Tableti su fantastični i veoma korisni alati, bilo da želite da zabavite sebe ili svoju decu. Takođe, putem njih možete da se informišete, da budete kreativni, pa čak i da radite.

Vrede svakog uloženog dinara jer pružaju ne samo ugođaj, već i mogućnost da završite određeni posao. Možete da odaberete Android ili iPad, a treba samo da se odlučite između IOS ili Android sistema. Svaki od njih ima svoje prednosti i mane, a u skladu sa preferencijama korisnika, vrši se i odabir aparata. Firma Maćoni vrši otkup i prodaju tableta, a kod nas možete da pronađete kako nove, tako i već korišćene uređaje.

Polovni tableti – Načini upotrebe i operativni sistemi

Postoji mnogo načina na koje možete da upotrebljavate tablete, naravno, u skladu sa njihovim karakteristikama. Tableti su posebno dizajnirani za praktičnu upotrebu tokom putovanja. Nisu teški, i veoma je lako i prijatno nositi ih u ruci.

Pomoću tableta možete da ostvarite brojne aktivnosti:

  • Pretraživanje na Internetu
  • Umrežavanje sa prijateljima ili kolegama na poslu
  • Slanje mejlova
  • Igranje igara
  • Gledanje filmova ili slušanje muzike
  • Čitanje Internet knjiga
  • Pozivanje
  • Fotografisanje

Kao i na bilo kom pametnom telefonu, na tabletu možete da instalirate brojne aplikacije, u skladu sa vašim potrebama. Možete čak i da povežete tablet sa kućnim računarom, pa da koristite podatke koji su vam potrebni.

Tableti se, kao i telefoni ili kompjuteri, razlikuju po brojnim karakteristikama (kamera, procesor, memorija), ali i po operativnom sistemu. Na tržištu postoji pet primarnih operativnih sistema za tablete, a to su: iOS (iPad), Android, Windows, Fire OS i Chrome OS. Najčešće se koriste iOS, Android i Windows.

Polovni tabeti 3

Kompanija Apple proizvodi iPad sa iOS operativnim sistemom, ali svi tableti imaju slične specifikacije, kao i korisnički interfejs.

Android je nešto drugačiji, jer postoji nekoliko različitih proizvođača, a svaki od njih prilagođava svoj korisnički interfejs i preferencije, dok zadržava osnovu Androidovog operativnog sistema. Najpopularniji brendovi koji proizvode Android tablete su: Samsung, Lenovo i Huawei.

Tablet sa Windows operativnim sistemom koristi najnoviji OS (Windows 10), ali on nije rasprostranjen kao Android i iOS.

Operativni sistem Chrome je nedavno predstavljen za tablete iz 2018. godine. Prvi tablet, koji koristi ovaj operativni sistem, dizajnirao je proizvođač Acer, a nazavao ga je Chromebook Tab 10.

Tableti sa Fire operativnim sistemom proizvod Amazon, a veoma su popularni zbog niže cene, kao i bolje konfiguracije.

Polovni tableti – Prednosti

Polovni tableti su veoma popularni među korisnicima, jer ih je moguće kupiti po mnogo nižoj ceni. Ipak, treba voditi računa o tome koje godine su proizvedeni, kao i o tome koliko su očuvani. Isto tako, prednost se daje tabletima koji su još uvek pod garancijom, kao i prilikom kupovine polovnih mobinih telefona.

Prednosti tableta su brojne, naročito u poređenju sa laptopom ili računarom. Idealni su za posao, slobodno vreme, ali i za osobe koje često putuju.

Veoma su pristupačni, lako prenosivi i prilagođeni korisnicima koji vole tehnologiju.

Tablet je kao lako prenosivi računar. Ipak, on ne može u potpunosti da funkcioniše kao klasičan kompjuter i upravo je zbog toga cena hardvera niža. To uzrokuje sveukupno smanjenje maloprodajne cene, pa je pristupačniji i dostupniji potrošačima.

Zahvaljujući dimenzijama, lako se može nositi u ruci ili tašni i možete ga uvek imati kod sebe.

Polovni tabeti 2

Touchscreen ekran omogućava rad pomoću dodira, za razliku od računara. Takođe, neki modeli tableta imaju mogućnost povezivanja sa mišem i tastaturom, pa je izvesno korišćenje i tih pomagala po potrebi.

Veoma su tihi prilikom korišćenja, jer nemaju glasno hlađenje poput računara. Možete da radite u miru i tišini.

Moguće ih je koristiti u privatne ili poslovne svrhe. Bilo da radite ili studirate, na njemu možete da dopunjavate radove, čitate i još mnogo toga.

Otkup i prodaja polovnih tableta

Firma Maćoni već dugi niz godina se bavi otkupom novih i polovnih mobilnih telefona, pametnih satova, električnih trotineta i tableta. Po sjajnim cenama već danas možete da postanete vlasnik sjajnog uređaja. Ukoliko posedujete stari tablet koji želite da zamenite novi, prodaja je najbolja opcija, jer ćete na taj način uštedeti novac.

Kontaktirajte sa nama još danas i odaberite omiljeni model prvoklasnog tablet prenosnog uređaja.

Call Now Button