OTC, tezga 73, Novi Beograd
Radno vreme:  Pon‑Sub  08:00‑20:00   Ned. 09:00‑20:00
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Apple iPad Mini 2021

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > Apple iPad Mini 2021
Apple iPad Mini 2021

Apple iPad Mini 2021 je za manje od godinu osvojio svetsko tržište. Predstavljen je septembra meseca zajedno sa Apple iPad 2021 tabletom, iPhone 13 telefonima i Apple Watch 7 satom.

Uprskoj činjenici da najnoviji pametni telefoni sve više postaju mali prenosni računari, čuvena američka kompanija ostaje verna svojoj liniji mini tableta. Prvi model pojavio se 2. novembra 2012. Kako je u rekordnom roku naišao na oduševeljenje korisnika Apple je u narednim godinama nastavio da razvija ovu liniju uređaja, koja je danas stigla do 6. generacije.

Šta donosi novi Apple iPad Mini 2021 otkriva vam u ovom blogu prodavnica Maćoni.

Impresivni dizajn koji privlači poglede

Sa novim mini tabletom Apple je napravio pravi preokret u dizajnu tako da nema više debelih elemenata oko kraćih stranica. Već kućište krasi elegantna forma, zaobljenih ivica, koja podseća na iPad Pro modele. Za razliku od prethodnika, smanjena je i težina, te 290 grama nećete osetiti u svojoj ruci.

Iako je dimenzije 195.4 x 134.8 mm ekran dijagonale 8,3 inča se kreće od ivice do ivice. Na taj način je postignuta maksimalna iskorišćenost uz impresivni doživljaj upotrebe. Novina je i Liquid Retina IPS ekran sa rezolucijom od 2266 x 1488 piksela i stopom osvežavanja od 60 Hz.

Apple iPad Mini 2021

Za fino podešavanja tonova u zavisnosti od okruženja tu je True Tone opcija. Dok antireflektivni sloj i osvetljenje od 500 nita omogućavaju jasnu čitljivost u svim uslovima.

Da biste u potpunosti mogli da uživate u svom mini tabletu na ekran je nanet oleofobni premaz koji onemogućava ostavljenje otisaka prstiju.

Moćni uređaj malih dimenzija

Apple iPad Mini 2021 se može pohvaliti izuzetnim perfomansama. Pokreće ga A15 Bionic procesor koji je pojačan grafičkim procesorom. U kombinaciji sa 4GB RAM-a obezbeđana je odlična brzina izvršavanja svih operacija. Za skladištenje podataka na raspolaganju vam je prostor od 64 ili 256 GB.

Baterija od 5124 mAh garantuje 6-časovnu upotrebu pri maksimalnom osvetljenju i uz aktivnu WiFi mrežu. Ukoliko izaberete opciju Low Power svoj tablet možete koristiti celog dana. Za punjenje trećine kapaciteta biće vam potrebno 25 minuta, a za 100 odsto baterije potrebno je sat i 45 minuta.

Na novom modelu Widgeti su postali deo Home ekrana, čime je postignut ne samo lakši pristup, već i atraktivniji izgled. Istovremeno, imate opciju “split screen” koja vam pruža multitasking upotrebu više aplikacija odjednom.

Posebna prednost dolazi u vidu Focus opcije koja omogućava da ograničite pozive i notifikacije u određenom periodu. Ova funkcija je značajna kada obavljate zadatke koji zahtevaju potpunu koncentraciju, te vas ništa ne može ometati.

Kakve fotografije donosi novi Apple iPad Mini 2021?

Kamere su, takođe, poboljšane. Glavna od 12 MP poseduje četvorostruki LED blic i Cinematic stabilizaciju. Što se tiče video zapisa možete snimati video u Full HD rezoluciji sa 240 kadrova u “slow motion” modu ili 4K pri 60 fps-a.

Apple iPad Mini 2021

Selfi kamera od 12 MP dolazi sa ultra-širokim senzorom i optikom koja obuhvata vidno polje pod uglom od 122 stepena, te je idealna za grupne selfije. Dok Center Stage funkcija obezbeđuje da likovi budu u prvom planu.

Apple iPad Mini 2021 možete pronaći u bogatoj ponudi prodavnice Maćoni. Ovde vas čekaju i drugi Apple-ovi tableti, poput iPad 8 i iPad Air 4.

Оставите одговор

sr_RSSerbian
Call Now Button