Tošin Bunar 188 , 1 sprat lokal 21, Novi Beograd
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Asus ROG Phone 5

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > Asus ROG Phone 5
Asus ROG Phone 5

Asus ROG Phone 5 se pojavio na svetskom tržištu krajem aprila. Naslednik prošlogodišnje 3. serije za nepuna 4 meseca osvojio je srca ljubitelja pametnih uređaja.

Tajvanska multinacionalna kompanija je poznata, pre svega, po proizvodonji hardvera za računare. Prema istraživanjima iz janura meseca ove godine zauzela je peto mesto u svetu po prodaji računara koji uključuju ne samo desktop računare, već i 2 u 1, laptopove, tablet modele, lične digitalne asistente (PDA), kao i širok spektar računarske opreme.

Sledeći trendove u digitalnom svetu gde vladaju trenutno najbolji smart telefoni, Asus je 2014. godine predstavio prvi pametni mobilni uređaj na Android-u – ZenFone koji je do današnjih dana doživeo čak 8 serija.

Međutim, Asus se na ovom telefonu nije zaustavio. Želeći gejmerima da podari mobilni koji može da isprati i najzahtevnije video igrice 2018. godine lansirao je ROG Phone. Telefon je vrlo brzo pokazao da je dostojan konkurent tada vodećim Razer Phone, Xiaomi Black Shark i ZTE Nubia Red Magic, pa je kompanija nastavila sa usavršavenjem.

Dizajn optimiziran za višečasovno igranje

Iako je gejmerski telefon Asus ROG Phone 5 krasi elegantna forma sa geometrijskom teksturom.

Asus ROG phone 5

AMOLED HDR10 + ekran od 6,78 inča ima rezoluciju 2448 × 1080 piksela sa brzinom osvežavanja od 144 Hz. Osvetljenje je uvećano za 23 odsto i iznosi do 1200 nita, pri čemu je smanjena emisija plavog svetla. Za udobnost korišćenja poboljšana je Touch sampling rate, tj. brzina uzorkovanja na dodir na 300 Hz.

Zahvaljujući AirTriggers tasterima olakšana je kontrola u igri, dok senzori na zadnjoj strani zamenjuju L2 i R2 funkcije.

Asus ROG Phone 5 dolazi u beloj i crnoj boji, sa vrhunskom Corning Gorilla Glass Victus zaštitom i premazom ekrana koji eliminiše otiske prstiju.

Asus ROG Phone 5 – Zver među telefonima

Asus ROG Phone 5 se opravdano nalazi među vodećim kada su u pitanju najbolji telefoni 2021. godine. Od strane DxOMark-a proglašen je najboljim ikad mobilnim u audio segmentu. Ovaj pametni uređaj poseduje stereo 7-magnetni 12×16 Super Linear zvučnike sa Cirrus Logic CS35L45 mono-pojačivačima.

I u pogledu procesora ne mogu se pronaći mane, te mnogi korisnici opisuju da je u rangu sa ROG igračkim laptop računarima. Novi Asus pokreće Snapdragon 888 čipset najviše klase sa Adreno 660 GPU-om, koji pruža 35 odsto bolje performanse u odnosu prethodne modele.

Kontrolni softver Armory Crate je neophodni pomoćnik u podešavanju igara – počev od osvetljenje, preko režima rada, pa do kategorizacije igara.

Sistem hlađenja je poboljšan tako da toplota sporije dolazi do ivica kućišta čime su zaštićeni prsti korisnika. Baterija kapaciteta od 6000 mAh garantuje upotrebu nekoliko dana bez dodatnog punjenja. Jedinstveni PowerMaster softver omogućava da punjenje, pa i trošenje baterije, prilagodite svojim potrebama. Brzim punjenjem od 65 W za samo pola sata vaš telefon će doći od 0 na 70 odsto. Fantastično, zar ne?

Sistem kamera prati igračke performanse

Glavna kamera na novom ROG telefonu je Sony IMX686 od 64 MP. Ultraširoki senzor od 13 MP ima autofokus, dok je za snimanje objekata iz neposredne blizine zadužena makro kamera od 5 MP.

Asus ROG phone 5

Baš kao ostale perfomanse, tako i kamere imaju razne optimizacije koje donose jasne fotografije, vernih boja i bogate detaljima. Posebno je poboljšan noćni režim, pa su fotografije sa vidljivo manjim šumom.

Asus ROG Phone 5, kao i OnePlus 9 Pro, iPhone 12, Samsung Galaxy S21 i mnoge druge novitete, možete pronaći u bogatoj ponudi prodavnice Maćoni.

Call Now Button