Tošin Bunar 188 , 1 sprat lokal 21, Novi Beograd
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Google Pixel 5

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > Google Pixel 5
Google Pixel 5

Google Pixel 5 je obezbedio slavu čuvenoj kompaniji, kao nijedan model do sada, pa ne čudi što stručnjaci predviđaju da će imati visoki rang kada su u pitanju najprodavaniji pametni telefoni.

Pixel linija je brend koji je razvio Google. Cilj nastanka bila je želja da stvori pametne uređaje koji će performansama parirati vodećim proizvođačima kako Androida, tako i Apple-ovog iOS operativnog sistema, pa se 2013. godine na tržište pojavio Chromebook Pixel.

Podstaknut postignutim uspehom, 3 godine nakon prvog laptopa, Google je plasirao i prvi Pixel mobilni telefon, koji je nasledio Nexus liniju, da bi u svakoj narednoj godini svetlo dana ugledala unapređena verzija.

Septembra meseca, zajedno sa Google Pixel 4a 5G, Google Nest Audio slušalicama i novim Google Chromecast/TV servisom, predstavljena je 5. generacija – Google Pixel 5. Šta ona donosi otkriva vam u ovom blogu prodavnica telefona u Beogradu, Maćoni.

Google Pixel 5 krasi kompaktni dizajn

Za razliku od prethodnih modela koji dolaze u 2 verzije, Google Pixel 5 nema XL veličinu. Ipak, to ne umanjuje premijum iskustvo pri korišćenju. Zbog kog ga mnogi korisnici opisuju kao potpuno drugačiji telefon iz Pixel linije.

Google Pixel 5

OLED ekran dijagonale 6 inča prostire se celom prednjom stranom. Full HD+ rezolucija 2.340×1.080 piksela i frekvencija osvežavanja od 90 Hz daje ne samo odličnu preglednost, već i prijatan ugođaj, bez zamaranja očiju. Dok Corning Gorilla Glass 6 staklo zajedno sa IP68 sertifikatom garantuju veću izdržljivost u odnosu na druge telefone.

Iako je kućište Pixel 5 telefona izrađeno od recikliranog aluminijuma posebni premaz daje elegantni izgled. Ujedno, eliminiše tragove prstiju i rizik od klizanja iz ruku.

Novi Google mobilni je dostupan u 2 boje – klasičnoj, crnoj i atraktivnoj zelenoj.

Google Pixel 5 donosi neverovatne mogućnosti

U slučaju Googla – niža cena ne znači slabije specifikacije. Telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 765G procesor. Tako da možete nesmetano da obavljate sve funkcije, kao i da igrate zahtevne video igrice. Dok brzinu u povezivanju garantuje Qualcomm integrisani X42 modem za 5G podršku.

Pixel 5 ima 8 GB RAM-a i skladišteni kapacitet 128 GB. Time je omogućeno dovoljno prostora da veliki broj aplikacija držite u memoriji bez zatvaranja, kao i da sačuvate sve željene video zapise.

Ono po čemu se ovaj telefon izdvaja jeste baterija kapaciteta 4.000 mAh koja podžava 18W USB-C brzo punjenje. Zahvaljujući posebnom modu Extreme Battery Saver možete dobiti i do 48 sati rada na telefonu bez dodatnog punjenja. Što je, složićete se, zaista impresivan podatak s obzirom na brz životni tempo mnogih.

Unikatni softver kamera

Na zadnjoj strani nalazi se glavna kamera od 12,2 MP sa optičkom i elektronskom stabilizacijom slike, kao i ultraširoka kamera od 16 MP, dok je na prednjoj selfie kamera od 8 MP koja vam nudi prilagođavanje osvetljenja prilikom snimanja portreta. Takođe, možete dobiti odlične selfie fotografije i tokom noći pomoću Night Sight moda.

Google Pixel 5

Za kreiranje panning fotografija tu je nova Cinematic Pan opcija.

Google Pixel 5, kao i Samsung A72, Xiaomi Mi 11, iPhone 12 i druge novite, pronaći ćete u bogatoj ponudi Maćoni.

Call Now Button