Tošin Bunar 188 , 1 sprat lokal 21, Novi Beograd
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Huawei Mate X2

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > Huawei Mate X2
Huawei Mate X2

Huawei Mate X2 je konačno stigao!

Kao što smo navikli početak godine označava i dolazak novih modela. Nakon što su svetlo dana ugledali Xiaomi Mi 11, Samsung Galaxy S21 5G, Xiaomi Poco M3, i kompanija Huawei je pokazala svoj adut. Najave za najnoviji telefon privukle su toliku pažnju, pa ne čudi što su svi sa nestrpljenjem čekali 23. februar kada je Huawei Mate X2 zvanično predstavljen. Na oduševljenje mnogih, samo 3 dana kasnije ovaj pametni uređaj se našao na globalnom tržištu.

Šta donosi Huawei Mate X2 otkriva vam prodavnica Maćoni.

Novi dizajn telefona na preklop

Čuvena kineska kompanija je lansirala prvi mobilni telefon pre više od 15 godina. Prateći trendove u ovoj oblasti 2006. godine se priključila ekspanziji pametnih telefona predstavivši prvi Android smartphone – U8220.

Korak dalje usledio je novembra 2019. kada je kreiaran prvi preklopni model – Mate X. Već krajem februara naredne godine stigao je Mate Xs, kao unapređena verzija sa novim procesorom, izdržljivijim ekranom i novim rešenjem za hlađenje.

Huawei Mate X2

Ako ste pomislili da je to sve što ćete vidite od preklopnih smart telefona ove kompanije, prevarili ste se. Huawei Mate X2 donosi pravu revoluciju u dizajnu, preteći da zauzme prvo mesto među premijum verzijama vodećih brendova.

Za razliku od prethodnog, novi telefon se preklapa iznutra prema van, baš kao Samsung Galaxy Z Fold 2. Jedinstveni Falcon Wing dizajn doveo je do savršenstva rasklapanje i sklapanje, omogućavajući kompaktnu formu debljine svega 4,4 mm i težinu od samo 295 grama.

Ekran od 8 inča u dijagonali izrađen je u OLED tehnologiji sa rezolucijom od 2480 x 2200 px i stopom osvežavanja od 90 Hz čime je zagarantovano impresivnije vizuelno iskustvo, bez obzira da li ga koristite vertikalno ili horizontalno.

Spoljni ekran nudi 6,45 inča u dijagonali, što odgovara dimenzijama većine današnjih klasičnih pametnih telefona.

Ono što izdvaja Huawei Mate X2 od drugih preklopnih modela jeste inovativni preklopni mehanizam. Zahvaljujući složenoj višedimenzionalnoj šarki razmak na preklopu je neprimetan, tako da se gledajući sa strane ne vidi rupa između preklopljenih panela. Ujedno, minimizirani su nabori na spoljnom ekranu kada se uređaj rasklopi.

Mate X2 je najbolji dokaz da Huawei konstantno razvija tehnološke inovacije

Da li ste znali da je Huawei lider na polju inovacija? To potvrđuje 14 istraživačkih centara iz kojih je za samo godinu dana izašlo 3.524 prijava Evropskom zavodu za patente (EPO). Među njima čak 90 se odnose na sklopive ekrane. Što znači da je Mate X2 do sada neviđeno “čudo” tehnike.

Novi model pokreće Kirin 9000. U pitanju je najintegrisaniji i najsvestraniji 5G čipset koji obezbeđuje odlične performanse u radu, kao i povezivanje velikom brzinom. Dok unapređene funkcije za multitasking pružaju neverovatno korisničko iskustvo, prilagođavajući se potrebama korisnika.

Multitasking paket obuhvata Multi-Window funkciju za brzi pregled sadržaja jedne aplikacije bez minimiziranja trenutno aktivne. Zatim, App Multiplier sa kojom možete da otvorite više instanci jedne aplikacije, Active Floating Windows nudi u svakom trenutku promenu veličine i zamenu bilo kog aktivnog Multiwindow-a. Pomoću MeeTime opcije moguće je brzo i lako deljenje sadržaja između kontakata i povlačenje datoteka na interfejs za ćaskanje bez ikakvih ograničenja.

Huawei Mate X2 za visokokvalitetne fotografije

Najbolje kamere telefona za 2021. godinu, definitivno, donosi novi Huawei. Osnovu Super Sensing Wide kamere od 50 MP čini poznati RYYB senzor sa f/1.9 otvorom blende. Takođe, sadrži Full Pixel Octa PD AutoFocus za brzi fokus, čak i u uslovima slabog osvetljenja.

Telefoto kameru od 8 MP karakteriše periskopski dizajn, koji podržava 10x optički zum, 20x hibridni zum i 100x digitalni zum. Dok 16 MP ultra širokougaona kamera nudi ne samo fantastične scenske snimke, već može poslužiti i za makro snimanje sa 2,5 cm razdaljine.

Huawei Mate X2

Ljubitelje selfi snimaka posebno će obradovati selfi kamera koja omogućva snimanje u najvišoj rezoluciji, ultraširokog i visokodinamičnog opsega.

Ukoliko želite da isprobate novi preklopni telefon, Huawei Mate X2 vas čeka u bogatoj ponudi prodavnice Maćoni.

 

Call Now Button