Tošin Bunar 188 , 1 sprat lokal 21, Novi Beograd
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Huawei P50 Pro

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > Huawei P50 Pro
Huawei P50 Pro

Huawei P50 Pro je nakon brojnih nagađanja stigao na evropsko tržište. Naime, čuvena kineska kompanija je još jula meseca prošle godine predstavila seriju P50. Međutim, njihova prodaja bila je ograničena samo na granice Kine.

Srećom, početak nove godine doneo je lepe vesti – Pro verzija je, zajedno sa sklopivim modelom P50 Pocket, postala dostupna širom sveta.

Zašto su Huawei P50 Pro mnogi korisnici svrstali u sam vrh liste telefoni koje čekamo u 2022. sa nestrpljenjem otkriva vam prodavnica Maćoni.

Dizajn koji osvaja na prvi pogled

Huawei P50 Pro se može pohvaliti impresivnim dizajnom elegantnih zaobljenih ivica. Svedena geometrijska forma dodatno naglašava Dual-Matrix sistem kamera na zadnjoj strani. Poput 2 blistava oka kamere privlače pažnju gde god krenete.

Huawei P50 Pro

Za razliku od standardnog, Huawei P50 koji ima ravni ekran, Pro model krasi zakrivljeni OLED ekran dijagonale 6,6 inča sa rezolucijom 1225 x 2700 piksela. Telefon podržava brzinu osvežavanja ekrana od 120 Hz⁠, koja je u rangu gejmerskih modela, i stopu uzorkovanja dodira od 300 Hz. Zahvaljujući tome obezbeđen je realni prikaz okruženja i jedinstveno iskustvo u korišćenju.

Iako je zaštićen sa obe strane staklom i aluminijumskim okvirom kompaktno kućište teži samo 195 grama, što novi Huawei smartphone čini znatno lakšim od prethodne generacije. Samim tim mnogo bolje leži u ruci.

Telefon je dobio IP68 oznaku, te ga možete bez brige držati i pola sata pod vodom na dubini do 1,5 metara. Takođe je zaštićen od prašine i oštećenja pri padu.

Perfomanse koje diktiraju trendove u mobilnom svetu

Elegantu spoljašnjost prati moćna unutrašnjost, koja dolazi u 2 verzije. Naime, Pro verziju za kinesko tržište pokreće Kirin 9000 čipset LTE, dok će u većini zemalja biti dostupan sa Snapdragon 888 čipom, takođe, u LTE izdanju.

Oba procesora od 5 nm poseduju superiorne performanse u obradi podataka, obavljanju više zadataka i vremenu odziva. Što znači da svaku, i najzahtevniju, aplikaciju i video igricu otvara bez zastoja. Za dodatni ugođaj tu je HUAWEI Histen sistem dvostrukih stereo zvučnika koji prilagođava zvučne efekte donoseći pravi doživljaj svake video scene.

Nažalost, zbog ograničenja u upotrebi 5G tehnologije, telefon podržava samo 4G mrežu, pri čemu je ova konekcija maksimalno iskorišćena.

Unapređena je i baterija, te sada ima kapacitet 4.360 mAh⁠ i podržava brzo punjenje od 66W pomoću kabla i 50W bežično punjenje.

Koji telefoni prave najbolje fotografije?

Huawei je, definitivno, lider u ovoj oblasti. Upravo zato ne čudi što je u P50 Pro model ugrađen najsavremeniji sistem Leica kamera.

Huawei P50 Pro

Glavnaa kamera od 50MP poseduje otvor blende f/1,8 i optičku stabilizaciju slike (OIS). Vraćena je monohromatska kamera rezolucije 40 MP sa otvorom blende f/1,6. Tu su i ultraširokougaoni senzor od 13 MP i telefoto od 64MP sa 3.5x optičkim zumom.

Huawei P50 Pro je prvo telefon koji ima XD Fusion Pro image funkciju. Ova tehnologija omogućava primanja veće količine svetlosti i povećanje dinamičkog opsega. Kao rezultat dobijate fotografije sa više detalja, besprekorne jasnoće. Dok True-Chroma Image funkcija podešava preko 2.000 boja, te je prikaz realističniji.

Na prednjoj strani se nalazi selfi kamera 13 MP sa širokougaonim objektivom od 18 mm savršenim za grupne snimke.

Nove Huawei telefone, kao i satove, poput Huawei Watch GT 3 i najnovi tablet Huawei MatePad 11 možete pronaći u bogatoj ponudi prodavnice Maćoni.

 

Call Now Button