OTC, lokal 50, Novi Beograd
Radno vreme:  Pon‑Sub  08:00‑20:00   Ned. 09:00‑20:00
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Huawei P50 – Koje novine donosi ovaj Huawei telefon?

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > Huawei P50 – Koje novine donosi ovaj Huawei telefon?
Huawei P50 – Koje novine donosi ovaj Huawei telefon?

Huawei P50 je nakon 2 meseca čekanja stigao na globalno tržište.

Poznata kineska kompanija postoji više od 3 decenije. Iako je osnovana kao proizvođač telefonskih prekidača, vrlo brzo se preorijentisala na izgradnju telekomunikacionih mreža i proizvodnju komunikacionih uređaja. Da bi 2004. godine svetlo dana ugledao prvi mobilni telefon koji je nosio Huawei potpis.

Prateći trendove u mobilnoj industriji brend je već naredne godine lansirao prvi telefon na 3G mreži, a 2006. godine i prvi smartphone. Ipak, veću pažnju potrošača privukao je tek 2021. godine kada se pojavila serija P. Zahvaljujući njoj je Huawei došao u sam vrh pametnih uređaja, pokazavši da je dostojni konkurent vodećih brendova, kao što su Samsung i iPhone telefoni.

Koje novine donosi Huawei P50 otkriva vam u ovom blogu prodavnica Maćoni.

Elegantni dizajn u tankom pakovanju

Sofirsticirane linije sa primesom futurističkom izgleda u predelu kamera čine novu liniju P očaravajućom. Za razliku od Huawei P40 dijagonala je povećana sa 6,1 povećava na 6,5 inča, dok je debljina smanjena na samo 7,92 mm. Ovim izmenama novi model je opravdano svrstan u najtanje pametne telefone, sa težinom od 181 grama koja pruža komfor pri korišćenju.

OLED ekran sa HDR tehnologijom ima rezoluciju od 1.225 x 2.700 piksela i stopu osvežavanja od 90 Hz, čime je obezbeđena jasna slika u svakom trenutku.

Huawei P50 je dostupan u 3 prelepe nijanse – Yao Gold Black, Cocoa Tea Gold i Snowy White. Svaka od njih ima IP68 sertifikat za otpornost na vodu i prašinu. Nažalost, izostala je 5G podrška, te će vaš novi telefon ostati na 4G, 3G i 2G mreži.

Huawei P50 donosi napredak u gotovo svim segmentima

Novu P seriju pokreće Qualcomm Snapdragon 888 procesor. Uz 8 GB RAM-a i sa 128 ili 256 GB memorije brzina je sasvim zadovoljavajuća, bez obzira na činjenicu da je iz čipseta otklonjen 5G modul.

Kao što smo i očekivali telefon radi na HarmonyOS 2.0. Što znači da ne podržava Google-ove servise i aplikacije, ali Android aplikacije koje su dostupne u AppGallery savršeno funkcionišu. Bez obzira na ovo ograničenje novi Huawei operativni sistem omogućava jednostavno povezivanje sa drugim pametnim uređajima. Pomoću “drag and drop upravljanja” moći ćete vrlo lako da kontrolišite upareni uređaj čak i sa udaljenog mesta.

Baterija od 4.100 mAh dolazi sa brzinom punjenja do 66 vati, kao i bežičnim punjenjem od 50 vati. Posebna pogodost se ogleda u mogućnosti telefona da bežično pune druge uređaje, poput Huawei Watch 3 Pro i FreeBuds Pro slušalica.

Matrix dizajn kamera

Ono po čemu se posebno izdvaja Huawei P50 jeste sasvim drugačiji dizajn kamera. U 2 pozadinska kruga tzv. „Dual-Matrix dizajna“ smešten je Leica sistem kamera. Glavni senzor od 50 MP ima optičku stabilizaciju slike. Ultraširoki od 13 MP sa objektivom 16 mm i 12 MP telefoto kamere sa žižnom daljinom od 125 milimetara (5X zum) garantuju fotografije izuzetne jasnoće i bogatog kolorita.

Huawei p50

Najbolji telefoni 2021. godine, uključujući i Huawei P50, čekaju vas u bogatoj ponudi prodavnice Maćoni.

Comments

Оставите одговор

Call Now Button