OTC, tezga 73, Novi Beograd
Radno vreme:  Pon‑Sub  08:00‑20:00   Ned. 09:00‑20:00
Pozovite odmah:  062 40 40 40

iPhone 11 Pro i iPhone 12 Pro

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > iPhone 11 Pro i iPhone 12 Pro
iPhone 11 Pro i iPhone 12 Pro

iPhone 11 Pro i iPhone 12 Pro oduzimaju dah. Ova činjenica ne čudi poznavaoce Apple proizvoda.

Naime, čuvena američka kompanija oduvek je važila za inovatora na polju tehnike. Još davne 1976. godine pod njenim imenom svetlo dana ugledao je prvi kompjuter, zatim i prva tastatura, muzički plejer, da bi 2007. godine došao revolucionarni uređaj – prvi pametni telefon koji je nosio naziv iPhone.

Kako je brzinom svetlosti osvoji svet, Apple je nastavio sa usavršavanjem. Napredak ne prestaje do danas, pa najbolji smart telefoni opravdano nosi prepoznatljivi znak “jabuke”.

Međutim, to nije sve! Poznati proizvođač svake godine na tržište predstavi nove, savremenije modele, tako da nas stavlja na slatke muke prilikom kupovine.

Ukoliko ste i vi u dilemi da li da izaberete iPhone 11 Pro ili iPhone 12 Pro, prodavnica telefona u Beogradu, Maćoni vam može pomoći u tome njihovim poređenjem.

Da li se iPhone 11 Pro i iPhone 12 Pro razlikuju u dizajnu?

Ono što ćete prvo primetiti prilikom poređenja ova dva modela jeste veličina telefona. Nova verzija dolazi sa Super Retina OLED ekranom dijagonale od 6.1 inča i 2.532 x 1.170 piksela. Nešto manji je iPhone 11 Pro, koji ima OLED XDR ekran od 5,8 inča i rezoluciju 2436 x 1125 piksela.

iPhone 11 Pro i iPhone 12 Pro

Iako je iPhone 12 Pro većih dimenzija, težina je zanemarljiva – 189 grama u odnosu na prethodnih 183. Možete biti sigurni u komfor pri korišćenju.

Bez obzira na razlike, mnoge novine u dizajnu lansirane su sa 11 Pro modelom. Pre svega, kontrast 2.000.000:1 do tada nije viđen, kao ni mat završna obrada sa kojom je eleminisan problem ostavljanja otisaka pristiju tokom upotrebe. Ove karakteritike prate iPhone 12 Pro model.

Takođe, oba modela krasi elegantna forma sa zaobljenim ivicama koja je prepoznatljiva za brend Apple. Za razliku do iPhone 11 Pro telefona, koji dolazi u zlatnoj, svemirsko sivoj, srebrnoj i ponoćno zelenoj boji, 12 Pro je dostupan u plavoj, zlatnoj, srebrnoj i crnoj nijansi.

Osim izuzetnog dizajna ne morate brinuti ni za otpornost telefona, jer poseduju sertifikat IP68. Što znači da se mogu naći pola sata na dubini od čak 4 metra. Zaštićeni su i od prašine i drugih štetnih spoljašnjih uticaja.

Ovi telefoni poseduju vrhunske performanse

Naravno, kada je iPhone u pitanju ne možemo očekivati nizak kvalitet funkcija, ali se upravo u njima ogledaju i najvažnije razlike iPhone 11 Pro i iPhone 12 Pro telefona.

iPhone 11 Pro pokreće čipsetu A13 Bionic. Dok 12 Pro novi, moćniji čipset A14 Bionic. I jedan i drugi imaju iste opcije interne memorije, a razlika je u RAM. Stariji model radi na 4 GB memorija, a novi na 6 GB.

11 serija donela je novinu i u pogledu baterije. Istraživanja su pokazala da traje 4 sata duže, odnosno obezbeđuje 18 sati video zapisa, 11 sati streaminga i 65 sati audio zvuka. Za razliku od njega, sa 12 Pro moći ćete jedan sat kraće da gledate snimke, dok su ostale mogućnosti trošenja baterije istovetne.

iPhone 11 Pro i iPhone 12 Pro

Ono što mnogi korisnici ističu kao veliku razliku jeste da novi telefon podržava 5G mrežu, ali ne dolazi sa punjačem i slušalicama.

Koji telefoni prave najbolje fotografije?

Odgovor se krije u iPhone 11 Pro i iPhone 12 Pro modelima. Ovi telefoni imaju na zadnjoj strani 3 kamere od 12 MP – ultraširoku, glavnu i telephoto. Tu je i 2 x optičko uvećavanje, 2 x optičko smanjivanje, digitalno uvećavanje do 10 x, kao i dvostruka optička stabilizacija slike.

I jedan i drugi model sadrže noćni mod, ali nova verzija ima i noćni mod za portrete, dok je osvetljenje kod oba sa šest efekata – prirodno svetlo, studijsko svetlo, konturno svetlo, reflektor, monohromatski reflector i High-Key Mono efekt.

Prednja kamera od 12 MP je gotovo identična, pa možete uživati u selfi fotografijama u svakom trenutku, bez obzira na okruženje u kome se nalazite.

Ovi fenomenalni telefoni čekaju vas u prodavnici Maćoni!

 

 

Comments

  1. Aleksa

    Iphone 12 mini

Оставите одговор

sr_RSSerbian
Call Now Button