Tošin Bunar 188 , 1 sprat lokal 21, Novi Beograd
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Komparacija: Samsung A50 i A51 − Kako odabrati pravi model?

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > Komparacija: Samsung A50 i A51 − Kako odabrati pravi model?
Komparacija: Samsung A50 i A51 − Kako odabrati pravi model?

Komparacija Samsung A50 i A51 telefona dobar je način da se upoznate sa svim njihovim odlikama. Ispitujući karakteristike oba modela, moći ćete da ustanovite koji od njih bi zadovoljio sve vaše potrebe.

Na prvi pogled, deluje kao da se ove dve varijante telefona razlikuju samo u ceni. Međutim, Samsung je unapredio red Galaxy telefona i u najsavremeniju A seriju uključio poboljšanu verziju A51.

Proizvođač je novi model opisao rečima „dizajniran za unapređen nivo stila i udobnosti“, što nagoveštava o kakvom modelu je reč. Stoga, i ne čudi što Samsung telefoni spadaju u najpopularnije telefone današnjice.

Komparacija Samsung A50 i A51 telefona jedan je od najvećih noviteta u svetu mobilnih telefona u 2020. godini. Zato vam u ovom blogu predstavljamo poređenje i karateristike oba modela telefona, kako bi vaš odabir bio kompletan.

Samsung Galaxy A 50 i A 51 − Opšte karakteristike

Mnogo korisnih informacija može nam doneti komparacija Samsung A50 i A51 telefona. Iako su oba modela proizvedena 2019. godine, imaju ugrađen Dual SIM slot i podržavaju 4G mrežu, njihove performanse u mnogome su diferencirane.

Samsung A50 koristi Android 9.0 platformu, a model A51 nadgrađenu verziju − Android 10.0. U oba telefona je ugrađen procesor Octa-core (4×2.3 GHz Cortex-A73 & 4×1.7 GHz Cortex-A53).

Veličina i težina oba telefona malo se međusobno razlikuju, kao i materijal od kog su izrađeni okvir i  pozadina (plastika). Oba telefona imaju najsavremenije i najpouzdanije zaštitno staklo Gorilla Glass 3.

Dimenzije Samsung Galaxy A50 su 158.5 x 74.7 x 7.7 mm, dok njegova težina iznosi 166 g. Kada je u pitanju Samsung Galaxy A51, njegove dimenzije su 158.5 x 73.6 x 7.9 mm, a težina 172 g.

komparacija samsung a50 i a51

Veličina ekrana prvog smartfona je 6,4“, a drugog 6,5“. Bez obzira na veličinu, oblik oba modela obezbeđuje fino držanje u ruci i lako rukovanje.

Komparacija: Samsung A50 i A51 − Koliko je fotografija bitna?

Osim što ima veću internu memoriju (128 GB RAM u odnosu na 64 GB RAM memorije kod A50),  Samsung A51 ima četiri kamere (A50 ima tri). Četvorostruka kamera omogućava (gotovo profesionalno) fotografisanje iz nekoliko perspektiva. Glavna kamera od 48 MP, kao i široki (80 ͦ ), odnosno ultra široki (123 ͦ ) ugao slikanja, obezbeđuju jasne i precizne fotografije čak i noću.

Kod Samsunga A50 rezolucija glavne kamere je manja i iznosi 25 MP, široki ugao je 78 ͦ, dok je ultra široki ugao fotografisanja isto 123 ͦ.

komparacija samsung a50 i a51 2

Višeugaono fotografisanje u visokoj rezoluciji pruža mogućnost odabira najkvalitetnije fotografije. Taj izbor se korisniku prikazuje kao fino pomeranje lika na fotografiji kada se otvori album sa slikama.

Na taj način, stiče se utisak kao da je u pitanju video-snimak, a ne fotografija. U stvari, pametan uređaj sam vrši selekciju najbolje fotografije koju će memorisati.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Galaxy A50 & Galaxy A51🔥🔥🔥 Follow👉@techaccents for more updates ❤️ • • . . . 📷 Credit : @brasiligeeks #samsung #galaxya50 #galaxya51 #samsunggalaxya50 #samsunggalaxya51 #samsungglobal #samsunggalaxyA50 #samsunggalaxyA51 #samsungnews #samsungs20plus #SamsungGalaxyA #samsunggalaxyaseries #galaxyaseries #techie #technews #instatech #instanews #instadaily #instadroid #instagood #geek #techgeeks #gadgets #technogyaan #realmext #realme5i #realmex2 #redminote8pro #redminotte7pro #huaweimatex

Објава коју дели Techaccents (@techaccents) дана

Selfi kamera je kod ovog modela (A51) bolja (32 MP u odnosu na 25 MP kod A50). Specijalni Selfi fokus izoluje lice, dok pozadinu blago zamagljuje. Time se lice stavlja u prvi plan.

Sigurnost na koju se može osloniti

Oba smartfona imaju bateriju velike izdržljivosti (4000 mAh), koja može imati brzo punjenje (15 W). Dopunjavati se može i memorija (kod A51 sa neverovatnih 512 GB). To obezbeđuje skladištenje velikog broja datoteka i omogućava igranje zahtevnih video-igara.

Uz Game Booster, performanse i grafika su na najvišem nivou, a Frame Booster osigurava realističan prikaz i doživljaj. Uz ove dodatke, optimizovana je potrošnja baterije, upotreba memorije i temperatura telefona.

Ova dva modela telefona se odlikuju biometrijskim utvrđivanjem identiteta korisnika. Visokotehnološkim sistemom identifikacije putem skeniranja lica ili otiska prsta, obezbeđen je izuzetan nivo zaštite uređaja. Otključavanje telefona jedino je moguće utvrđivanjem identiteta vlasnika. Na taj način mobilni uređaj je zaštićen od krađe datoteka i podataka.

Komparacija Samsung A50 i A51 − Telefoni poslednje generacije za potpunu efikasnost

Savremeni način života kao uslov postavlja korišćenje pametnih telefona. Danas je gotovo nezamislivo mnoge uobičajene stvari obavljati bez mobilnog telefona. Kupovina ili taksi usluge, odabir škole ili restorana, pretraživanje aktuelnih vesti ili rezervacija putovanja, samo su neke od aktivnosti kojima upravljamo putem smartfona.

komparacija samsung a50 i a51 3

U telefone poslednje genaracije − Samsung Galaxy A50 i A51, ugrađen je Bixby sistem. Ovaj pametni sistem omogućava brzo i lako upravljanje aplikacijama, u skladu sa interesovanjima korisnika. Jednostavnim glasovnim instrukcijama, možete se lako povezati sa neophodnom aplikacijom i obaviti sve neophodne poslove.

Kada su u pitanju ova dva kvalitetna telefona iz srednje kategorije, ponekad je teško odlučiti se za jedan od njih. Maćoni telefoni vam mogu pomoći da izaberete model koji najviše odgovara vašim potrebama i mogućnostima. Već ove nedelje, kod nas možete pogledati Samsung Galaxy A50, dok model Samsung A51 možete kupiti naredne sedmice.

Pored prodaje mobilnih uređaja, naša prodavnica mobilnih telefona u Beogradu nudi vam i pregršt drugih kvalitetnih usluga. Radimo otkup novih, ali i otkup polovnih mobilnih telefona. Takođe, po najpovoljnijim uslovima, vršimo i otkup tablet uređaja, otkup pametnih satova, ali i otkup električnih trotineta.

Posetite Maćoni telefoni ili nas kontaktirajte odmah, i budite sigurni da ćete dobiti najbolju i najsigurniju uslugu uz najpristupačnije uslove i cene na tržištu.

Call Now Button