OTC, tezga 73, Novi Beograd
Radno vreme:  Pon‑Sub  08:00‑20:00   Ned. 09:00‑20:00
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Mobilni telefoni koji su promenili svet

Otkup mobilnih telefona > Blog > Uncategorized > Mobilni telefoni koji su promenili svet
Mobilni telefoni koji su promenili svet

Mobilni telefoni koji su promenili svet će uvek imati posebno mesto u istoriji. Sa pravom se mogu smatrati „pionirima mobilne tehnologije“.

U današnje vreme, skoro svaki telefon poseduje gomilu pametnih funkcija, neograničene mogućnosti povezivanja, ogromni ekran (koji postaje sve veći i veći sa dolaskom novih modela), višestruke kamere i pregršt aplikacija. Čudno je i pomisliti da nešto što nam je danas toliko uobičajeno nije moglo ni da se nasluti pre samo nekoliko godina.

U ovomo blogu, vraćamo se na sam početak i poklanjamo pažnju mobilnim telefonima koji su to zaslužili, jer spadaju u večne klasike kojih ćemo se uvek sa nostalgijom sećati.

Mobilni telefoni koji su zauvek promenili svet

Motorola Dynatac 8000X je model telefona za koji možda niste čuli, ali koji zaslužuje posebnu pažnju.

Ovaj ogromni mobilni uređaj od 25.2 cm i 800 grama je prvi koji se mogao naći u prodaji. Koštao je preko 3 000 dolara. Ovi telefoni su bili retkost 1985. godine i privukli su pažnju gde god se pojave, pre svega svojom veličinom. Ljudi su ih primećivali u vozovima, u restoranima i na ulici. Iako su veliki, teški i neugodni za upotrebu, ispunili su potrebu za kojom je postojala velika potražnja, iako su od funkcija imali samo pozivanje.

Mobilni telefoni koji su promenili svet motorola

Ukoliko spomenemo legendarnu Nokiu 3210, verujemo da ćemo vas brzo vratiti u prošlost.

Ovaj model je po mnogim ljudima najbolji telefon ikada napravljen. Iako nije imao opcije koje odlikuju današnje najpopularnije telefone, ovaj uređaj je ispunjavao zahteve korisnika, koji ga se i dan-danas rado sećaju. Osim toga, ovo je jedan od prvih modela bez spoljašnje antene, koji je ergonomski dizajniran da sa lakoćom stane u ruku ili džep, a ovo je nedostatak mnogih modernih telefona. Ne zaboravimo čuvenu igricu Snake, koja je doživela svoju premijeru na ovom telefonu, a sama prodaja je premašila čak 190 miliona primeraka. Impresivno, zar ne?

Mobilni telefoni koji su promenili svet zauvek Nokia_3210_3

Mobilni telefoni koji su promenili svet – Između starog i novog

Još 2002. godine, Soni Ericsson T68I je predstavljen u američkoj kompaniji AT&T Wireless, uvodeći korisnike u jedan od najnaprednijih i naprednijih mobilnih telefona u to vreme. Ako se originalni iPhone doživljava kao revolucionarni uređaj, onda se isto može reći i za Soni Ericsson t68I. Kada se osvrnemo na ono što je nam je doneo, nema sumnje da je bio daleko ispred svog vremena.

Sony Ericsson T68i predstavlja onaj prelaz između stare i nove ere u mobilnoj tehnologiji. Ovaj model sa punim pravom može smatrati pretečom pametnih telefona. Displej u boji, povezivanje preko Bluetooth-a, opcije slanja MMS-a, e-mailova, kao i kamera i tastatura u vidu dodataka samo su neke od opcija koje su odlikovale ovaj neverovatni uređaj.

Mobilni telefoni koji su promenili svet

 

  1. godina će se uvek pamtiti u svetu mobilne tehnologije. Tada se pojavio Apple iPhone, koji je potpuno promenio svet pametnih telefona. Ovaj model je poslužio kao inspiracija za ostale proizvođače, poput Samsung-a, Huawei-a. Iako nije doneo previše novina, ekran na dodir, impresivan operativni sistem, lakoća korišćenja i atraktivan dizajn momentalno su privukli pažnju.

Veoma je verovatno da većina sadašnjih telefona ne bi izgledala onako kako izgleda da nije bilo ovog modela. Zbog toga mu veoma dugujemo.

Mobilni telefoni koji su promenili svet zauvek Apple iPhone

Maćoni – Pravo mesto za ljubitelje mobilne tehnologije

Nadamo se da vam se dopao ovaj kratak povratak u prošlost i podsećanje na preteče modernih telefona. Maćoni je uvek tu da vam da korisne savete i da vas informiše o novitetima koji nas čekaju. Ali takođe i da vas podseti na to kako su nekad stvari funkcionisale u svetu mobilne tehnologije.

Kod nas možete pronaći telefone koji pomeraju granice, i izvršiti otkup mobilnih uređaja. Maćoni je uvek pravo mesto za vas, jer smo uvek u toku sa svim trendovima i donosimo vam samo najbolje.

Comments

Оставите одговор

sr_RSSerbian
Call Now Button