OTC, tezga 73, Novi Beograd
Radno vreme:  Pon‑Sub  08:00‑20:00   Ned. 09:00‑20:00
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Nokia serija G – Kakve novosti donosi?

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > Nokia serija G – Kakve novosti donosi?
Nokia serija G – Kakve novosti donosi?

Nokia serija G predstavljena je na online događaju pre 2 meseca zajedno sa serijama X i C.

Više od 150 godina čuvena finska multinacionalna kompanija je jedan od vodećih proizvođača u oblasti telekomunikacije, informacione tehnologiju i potrošačke elektronike. Iako danas svu pažnju zaokupljaju Samsung i iPhone telefoni, zapravo je Nokia dala glavni doprinos u industriji mobilne telefonije. Tako je pomogla u razvoju GSM, 3G i LTE standarda.

Nakon stagnacije, brend se vratio u sam vrh mobilnog tržišta 2016. godine dajući lincencu za prodaju svojih uređaja HMD Global kompaniji. Da je ovo bila dobra poslovna odluka pokazuju i novi modeli pametnih telefona koji su lansirani u poslednjih 5 godina. Najnoviji među njima dostojni su konkurenti iPhone 12 i Samsung Galaxy S21 modelima.

Šta donosi Nokia serija G otkriva vam prodavnica Maćoni.

Nokia serija G – Pametni telefoni koji su dizajnirani da traju

Vodeći se filozofijom “love it, trust it, keep it” Nokia je kreirala seriju G koja pruža “savršenu ravnotežu u ispunjavanju svih dnevnih potreba korisnika kroz korišćenje direktne tehnologije”. Zahavljujući elegantnoj formi i neverovatnoj izdržljivosti stručnjaci već sada predviđaju da će se naći među najprodavanijim pametni telefonima u 2021. godini.

Seriju G čine 2 modela – G10 i G20. Oba telefona krasi IPS ekran od 6,5 inča sa HD+ rezolucijom koji obezbeđuje vrhunski ugođaj pri gledanju raznovrsnih sadržaja.

Nokia serija G

Impresivni dizajn kućišta upotpunjuje fina završnica zaobljenih ivica i sedefastog odsjaja zadnje strane maske. Telefone krasi luksuzni izgled karakterističan za premijum modele. I u pogledu kvaliteta spoljašnjosti Nokia serija G se može pohvaliti vrhunskim nivoom. Napravljena je od izuzetno čvrste plastike koja ne pucketa tokom korišćenja.

Koji telefon ima najbolju bateriju?

Odgovor ćete pronaći u Nokia G seriji.

Baterija od 5.050 mAh garantuje aktivno korišćenje do 3 dana. Ipak, treba imati u vidu da brzina trošenja zavisi od načina na koji se telefon koristi. Predviđa se da baterija traje oko 2 dana većini korisnika, što je iznad proseka za srednju kategoriju pametnih telefona. Dodatnu uštedu baterije donosi veštačka inteligencija koja redovno skenira sistem i aplikacije. One koje se ne koristite često stavlja u stanje mirovanja ili ih isključuje.

Osim dugotrajne baterije Nokia je obezbedila 3 godine besplatnih bezbednosnih ažuriranja koji će se obavljati svakog meseca, kao i 2 godine nadogradnje operativnog sistema.

Nokiu G10 pokreće čipset MediaTek G25 uparen sa 3 ili 4 GB RAM-a i 32 ili 64 GB memorije koju možete, pomoću microSD kartice, proširiti do 512 GB.

Za razliku od njega, model G20 dolazi sa jačim Mediatekov Helio G35 čipsetom i sa 4GB RAM-a i 64GB interne memorije.

Nokia serija G – Fotografije koje prevazilaze sva očekivanja

Oba modela imaju istu prednju kameru od 8 MP. Razlika se ogleda u sistemu kamera koji se nalazi na zadnjoj strani.

G10 verzija ima trostruku kameru. Glavna je 13 MP, dok su makro i dubinska rezolucije 2 MP. Fotografije su jasne i dobrog kontrasta pri dnevnoj svetlosti. Noću je obavezno uključivanje noćnog režima kako biste postigli isti kvalitet snimka.

Nokia serija G

G20 telefon ima četvorostruku kameru na zadnjoj strani – glavnu od 48 MP, ultraširoku od 5 MP i makro i dubinsku od 2 MP.

Nokia serija G, kao i najbolji smart telefoni drugih proizvođača, čekaju vas u bogatoj ponudi prodavnice Maćoni.

Comments

Оставите одговор

sr_RSSerbian
Call Now Button