OTC, lokal 50, Novi Beograd
Radno vreme:  Pon‑Sub  08:00‑20:00   Ned. 09:00‑20:00
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Otkup smart satova

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > Otkup smart satova
Otkup smart satova

Otkup smart satova postaje sve popularnije, a tek se očekuje ekspanzija u ovoj oblasti.

Taman smo se navikli na smart telefone i televizore, kada nam stiže najnovije dotignuće tehnike. Pametni sat je  mnogo više od aksesoara koji pokazuje vreme. Zapravo, oni su pravi mali prenosni kompjuteri koji će vremenom potpuno izbaciti iz upotrebe mobilne telefone.

Iako je u pitanju relativno “mlad” gedžet, proizvođači se utrkuju ko će ponuditi novi model. Samim tim se na našem tržištu razvija i otkup smart satova.

Prvi smart satovi pojavili su 80-ih godina

Pojava prvih kompjutera podstakla je Seiko da razvije satove sa istim mogućnostima. Tako je 1983. godine nastao “Data 2000” sat koji je imao eksternu tastaturu za unos podataka.

Dve godine kasnije Seiko je pokrenuo RC seriju koja je mogla da se poveže sa svim računarima tog doba. Uključujući i Apple II i Commodore 64. Pored mikroprocesora i RAM memorije, sadržali su i aplikacije za planiranje, beleške i kalkulator. Zbog ekrana osetljivog na dodir mnogi ih smatraju pretečom današnjih smart satova.

Značajan pomak u razvoju smart satova nastao je 2000. godine. IBM je predstavio sat koji je imao 8MB memorije i radio je na Linux 2.2. Kao još jedna novina uveden je vibracioni mehanizam i senzor za otisak prsta. Dok je Sony Ericsson svojoj verziji dodao i Bluetooth za android telefone.

Svetu smart satova 2009. godine pridružio se i Samsung lansirajući S9110, prvi model sa kolor LCD displejem.

Ipak, smart satovi su pravi bum doživeli 2013. godine. Upravo tada su se pojavili čuveni Samsung Gear S i Apple Watch. Oni su vrlo brzo osvojili čitav svet. Pa je, pored prodaje, pokrenut i otkup smart satova.

Otkup smart satova postavlja standard

Otkup smart satova

Smart satovi su postali nezaobilazni modni dodatak ljudi sa stilom. Elegantni dizajn lako se uklapa kako u poslovnu tako i u casual garderobu. Dok brojne opcije ga izdvajaju od klasičnih modela.

Naime, svi smart satovi imaju mogućnost da se upare sa telefonom, pa u osnovne funkcije spadaju notifikacije za pozive, poruke, mailove. Što znači da ćete moći da proverite svoja personalizovana obaveštenja bez potrebe da vadite smart telefon iz džepa ili torbe.

Osim osnovnih imaju i mnoge druge funkcije. Kao što su kontrolisanje uređaja glasom, senzore za merenje otkucaja srca, kalorija, gledanje video zapisa, slika isl.

Otkup smart satova – najtraženiji modeli

Otkup smart satova, baš kao i otkup mobilnih telefona u Beogradu, zavisi, pre svega, od modela. Prema istraživanju najtraženiji je Apple. Zatim sledi Samsung Gear S3, a na trećem mestu je Fitbit, koji je poznat po fitnes narukvicama.

Na otkupnu cenu utiče i očuvanost sata. Pri tome se posmatra celokupni izgled – stanje kaiša, da li je izgreban ekran ili je došlo do nekog drugog fizičkog oštećenja.

Otkup smart satova

Otkup pametnih satova obuhvata kako polovne, tako i nove, nekorišćene uređaje, a može se vršiti sa očuvanom garancijom ili bez nje. Ovi faktori, takođe, utiču na procenjenu vrednost sata.

Ukoliko ste rešili da prodate svoj smart sat, najpovoljnije uslove ponudiće vam Maćoni telefoni.

 

Call Now Button