OTC, tezga 73, Novi Beograd
Radno vreme:  Pon‑Sub  08:00‑20:00   Ned. 09:00‑20:00
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Poco F4 GT – Pametni telefon koji pomera granice!

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > Poco F4 GT – Pametni telefon koji pomera granice!
Poco F4 GT – Pametni telefon koji pomera granice!

Poco F4 GT je krajem maja stigao na naše tržište, samo mesec dana nakon svetskog predstavljanja.

Sigurni smo da ste svi čuli za Xiaomi telefone, koji su za kratko vreme postali dostajni konkurent vodećim proizvođačima. Međutim, mnogi ne znaju da je ova kompanija 2018. godine razvila posebni podbrend. U pitanju je Poco linija koja je imala zadatak da učini privlačnim telefone srednje klase. Kako je neverovatnom brzinom osvojila svet, 2 godine kasnije je prerasla u zasebni brend.

Tradicija izrade vrhunske tehnologije po pristupačnim cenama nastavljena je i u narednim godinama, pa je prvi telefon Pocophone F1 dobio nove verzije. Poslednja među njima je Poco F4 GT.

Kućište koje pomera granice u dizajnu

Poco F4 GT je pravi gejmerski telefon. U skladu sa tim je njegov robusniji dizajn, koji pokazuje da se unutra kriju moćne komponente. Na to ukazuje i blic na zadnjoj strani koji dolazi u vidu simbola munje, dok sistem kamera ima 2 diskretne osvetljene linije sa promenljivim osvetljenjem. Savršenu završnicu ovom impresivnom dizajnu daje matirana poleđina sa sjajnim geometrijskim šarama.

Poco F4 GT

Ipak, ono što privlači posebnu pažnju jeste drugačiji raspored tastera. Za razliku od drugih pametnih telefona koji na desnoj stranu kućišta imaju dugmad za kontrolu jačine zvuka, kod Poco F4 GT modela ona služe za lakše igranje video igrica. Takođe, mogu se koristiti kao standardne prečice.

Još jedna novina je power taster integrisan sa senzorom otiska prsta i mikrofon postavljen na sredini bočne strane.

AMOLED ekran ima dijagonalu 6,67 inča i rezoluciju od 2400×1080 piksela sa prikazom od milijardu boja. Stopa osvežavanja je 120Hz, stopa osvetljenja iznosi 800 nita, dok je detekcija pokreta 480 Hz, čime je zagarantova dobra vidljivost i fluidnost.

Perfomanse koje odgovaraju višoj klasi

Baš kao što skraćenica FE u Samsung Galaxy S20 FE govori da je u pitanju Fan Edition model, tako GT, tj. Gran Turismo ukazuje da je sportski telefon. Samim tim su performanse jače nego kod ostalih iz srednje klase.

Poco F4 GT pokreće ultrabrzi Snapdragon 8 gen 1 čipset koji je ukombinovan sa 8 ili 12 GB RAM-a i 128 ili 256 GB skladišne memorije.

Da bi omogućio nesmetano, čak višečasovno igranje najzahtevnijih igrica, ugrađena je LiquidCool 3.0 tehnologijom, koja je proglašena najboljim sistemom za hlađenje. Nažalost, baterija je kapaciteta 4.700 mAh, te ćete morati jednom dnevno da punite svoj telefonom. Ovaj nedostatak nadoknađen je HyperCharge sistemom od 120 W koji omogućava da za samo 17 minuta imate 100 odsto punu bateriju.

I dok drugi proizvođači isključuju punjače, POCO dolazi sa USB-C kablom dužine 1,5 m kod kog je konektor pod uglom od 90 stepeni. Na taj način je olakšano držanje u toku punjenja, pa možete nesmetano da koristite telefon.

Poco F4 GT – Sistem od 3 odlične kamere

Na poleđini se nalaze 3 kamere. Glavni senzor je Sony IMX686 rezolucije 64 MB. Slede 8 MP širokougaona kamera i 2 MP makro kamera. Dok je na prednjoj strani selfi kamera, tačnije Sony senzor IMX596, od 20 MP.

Kamere obezbeđuju snimanje videa u 4K u 60 fps na glavnoj i 1080p u 30 na širokougaonoj kameri sa elektronskom stabilizacijom.

Poco F4 GT

Poco F4 GT možete pronaći u bogatoj ponudi prodavnice Maćoni. Ovde vas čekaju i noviteti drugih proizvođača – Samsung Galaxy S22+, Xiaomi 12 Pro, Huawei P50 Pocket

Оставите одговор

sr_RSSerbian
Call Now Button