OTC, lokal 50, Novi Beograd
Radno vreme:  Pon‑Sub  08:00‑20:00   Ned. 09:00‑20:00
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Polovni iPhone telefoni – Otkup i prodaja

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > Polovni iPhone telefoni – Otkup i prodaja
Polovni iPhone telefoni – Otkup i prodaja

Polovni iPhone telefoni su veoma popularni danas, najpre zbog svog kvaliteta, a onda i cene. Poznato je da su polovni telefoni makar malo jeftiniji od novih, a iPhone je neprkosnoven kod velikog broja korisnika.

Mobilni telefoni su uvek bili skupi, naročito iPhone-i koji su u jednom momentu postavili standarde sa cenama. Cene mobilnih telefona, naročito iPhone telefona, često deluju da su preterane i prenaglašene. Ipak, možete postati vlasnik prvoklasnog mobilnog uređaja ukoliko se odlučite za polovni, odnosno, već korišćeni model. Bilo da kupujete ili prodajete korišćeni mobilni telefon, trebalo bi a obratite pažnju na nekoliko stvari. Pre svega na stanje telefona, a potom i da naučite da odredite cenu.

Polovni iPhone telefoni – Na šta treba da obratite pažnju pre kupovine?

Kupovina polovnog iPhone telefona je sjajan način da imate u posedu odličan mobilni telefon, a da ne potrošite mnogo novca. Ipak, postoji nekoliko stvari koje treba da proverite pre same kupovine. Ne dozvolite da budete prevareni, već kupovinu obavljajte samo na ovlašćenim mestima koja su predviđena su kupovinu i otkup mobilnih telefona.

Ukoliko odaberete iPhone telefon naspram Android uređaja, imajte u vidu da ovi telefoni imaju update, odnosno, dopunu softvera na svake dve ili tri godine, tako da vaš mobilni telefon neće biti zastareo. Čak i ukoliko je malo stariji, možete da pronađete model koji je savršeno očuvan.

Polovni iPhone telefoni 3

Proverite IMEI broj telefona i softvera – Moguće je da je iPhone telefonu koji kupujete promenjeno kućište. To ne mora da znači ništa loše, već je možda u prošlosti nekome ispao na beton ili upao u vodu. Iako možda spolja deluje novo i sjajno, unutrašnjost ne mora da bude takva. Da biste znali na čemu ste, proverite IMEI oznake svog novog telefona.

Aktivaciono zaključavanje – iPhone je preduzeo snažne mere sigurnosti i bezbednosti mobilnih uređaja. Ukoliko kupujete polovni iPhone telefon, pobrinite se za to da je aktivaciono zaključavanje (activation lock) isključen, jer u suprotnom nećete moći da ga koristite. Neophodno je da postavite svoj ID i da personalizujete telefon.

Obrišite sve podatke sa telefona – U suštini, za to bi trebalo da se pobrine prethnodni vlasnik, ali ukoliko on to nije uradio, obavezno vi to uradite. Apsolutno sve podatke izbrišite i personalizujte telefon prema svom nahođenju.

Proverite garanciju – Svakako da su telefoni koji su još uvek pod garancijom traženiji i popularniji od telefona kojima je istekla garancija. Ukoliko imate mogućnost, ili se dvoumire, odaberite model koji je još uvek pod garancijom.

Polovni iPhone telefoni – Kako da odredite cenu?

Nije uvek jednostavno odrediti cenu telefona, naročito ukoliko želite da ga prodate i emotivno ste vezani za njega. Ipak, treba biti objetivan, nepristrasan i realan. Brojni faktori određuju cenu mobilnog telefona, a treba da dobro razmotrite svaki od njih, bilo da otkupljujete telefon ili ga prodajete.

Model telefona – Veoma je važno koji telefon želite da kupite ili prodate jer ne vrede svi isto. Mnogi uređaji dolaze u različitim varijantama, neki su obični, neki sa oznakom PRO, pa i takvi detalji značajno određuju cenu telefona.

Godina proizvodnje – Nije isto da li je telefon proizveden, na primer, 2018. ili 2011. godine. U skladu sa tim koliko je telefon aktuelan, nov i moderan, biće i njegova cena.

Da li je oštećen – Telefon koji je udaren, oštećen na bilo koji način ili ima polomljeni ekran, naravno da će biti značajno jeftiniji od uređaja koji nema nikakva oštećenja.

Baterija – Baterija vremenom propada, odnosno, zadržava manje snage, pa je i vreme korišćenja mobilnog telefona bez dopune baterije skraćeno. Koliko je baterija oštećena zubom vremena, takođe određuje koliko će polovni iPhone telefoni koštati.

Polovni iPhone telefoni 1

Memorija – Interna memorija, odnosno kapacitet skladištenja podataka, takođe je bitna stavka prilikom određivanja cene aparata. Telefoni sa većom memorijom biće skuplji.

Garancija – Ukoliko je uređaj još uvek pod garancijom i njegova cena će biti viša. Mnogi kupe nov mobilni telefon, a onda shvate da taj uređaj ne ispunjava njihova očekivanja. Za takve situacije tu je Maćoni otkup telefona.

Dodatna oprema – Ukoliko uređaj koji kupujete ili prodajete dolazi sa slušalicama i sličnom dodatnom opremom, negova cena će, isto tako, rasti.

Najbolje mesto za kupovinu i otkup mobilnih telefona

Maćoni telefoni je firma koja već dugi niz godina vrši otkup i prodaju mobilnih telefona po najnižim cenama u gradu. Isplata je moguća i u kešu, a ukoliko želite da kupite polovni električni trotinet, pametni sat, potrebni su vam polovni iPhone telefoni ili Android mobilni uređaj, mi smo tu za vas.

Ne ustručavajte se da nas kontaktirate i već danas ostvarite najbolji otkup mobilnih telefona ili postanite vlasnik uređaja o kom ste oduvek sanjali. Maćoni telefoni su uvek u za vas!

Call Now Button