Tošin Bunar 188 , 1 sprat lokal 21, Novi Beograd
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Razlike između Android i IOS sistema

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > Razlike između Android i IOS sistema
Razlike između Android i IOS sistema

Razlike između Android i IOS sistema očigledne su na prvi pogled. Dovoljno je samo da pogledate poleđinu telefona i odmah će biti jasno da li je reč o Android ili iOS uređaju. Čuvena jabuka, kao jedan od glavnih simbola Apple uređaja, prva je u nizu razlika koja odvaja dva najpoznatija operativna sistema na svetu.

Međutim, dizajn je samo vrh ledenog brega, jer su Andorid i iOS uređaji različiti. Upravo zato ne postoji bez razloga podeljenost i oštra konkurencija.

Ukoliko ste trenutno u potrazi za novim uređajem i ne možete da odlučite koji je idealan za vas – danas ćemo vam pomoći.

Pročitajte glavne razlike dva najpopularnija operativna sistema i nakon toga odlučite da li pripadate Android ili iOS timu.

Razlike između iOS i Android sistema – Memorija

I dok Android ima mogućnost da proširi memoriju telefona jer poseduje slot za microSD karticu, Apple gedžeti su ograničeni. iOS sistemi imaju onoliko koliko memorije koliko ste kupili uz uređaj. Vodite računa pre biranja modela i kupovine. Ukoliko ste ljubitelji fotografija i aplikacija, odaberite telefon ili tablet koji će imati minimum 64 GB interne memorije.

Razlike između iOS i Android sistema – Aplikacije

Android korisnici osim preko Play Store-a, aplikacije mogu kupiti i preko treće strane (npr. AmazonApp store), dok je na iOS-u kupovina isključiva preko iTunes-a. Ljubitelji Androida često ističu da imaju na raspolaganju više aplikacija. Međutim, iOS korisnici će dobiti premijerno prve verzije ili apdejtove.

Razlike između Android i iOS sistema Maćoni telefoni

 

Takođe, aplikacije na Android operativnim sistemu mogu da se grupišu u foldere, dok ćete na Apple uređajima imati na homescreen-u ponuđene ikonice datoteka.

Sigurnost telefona

Jedna od glavnih mana Androida je nedovoljna zaštita od virusa ili malvera. Virusi se lako šire uz skidanje aplikacije, što može izazvati velike probleme u softveru. Android operativni sistem je lako probiti, a zaraženi uređaj može imati trajne posledice. Za razliku od konkurencije, IOS uređaji se smatraju izuzetno stabilnim i zahvaljujući strogim kontrolama ne postoji mogućnost da neki virus dospe u telefon.

Baterija telefona

Iphone telefoni će zadovoljiti i najzahtevnije korisnike kada je u pitanju baterija. Skoro 24 sata mogu da izdrže noviji modeli Apple uređaja. U situacijama kada igrate igrice ili četujete po ceo dan, punjač će vam biti potreban tek kada se umorite od korišćenja gedžeta.

Razlike između Android i iOS sistema Maćoni telefoni

 

Android se takođe može pohvaliti jakom i izdržljivom baterijom. Jedina razlika je što Gugl uređaji imaju veliku ponudu, pa u zavisnosti od modela zavisiće i jačina baterije. Punjači za brzo punjenje dostupni su samo Android korisnicama, dok iOS ljubitelji neće moći da instant napune telefon.

Možda je glavna razlika između Android i Apple telefona u ceni?

S razlogom je u Srbiji veći broj korisnika Android uređaja, jer su cene ovih telefona znatno niže i telefoni su dostupni skoro svima. Sa Apple tehnologijom situacija je dosta drugačija. Apple uređaji su jeftini jedino u tri slučaja. Modeli su stariji, imaju neki sitan kvar ili je neka prevara u pitanju.

Da li ćete se opredeliti za Android ili iOS, zavisi isključuvo od ličnih želja i potreba.

iOS uređaji su odlični za sve koji žele elegantan dizajn i vrhunske karakteristike. Sa druge, Android je za osobe koji žele da prođu jeftinije, bitno im je da imaju na raspolaganju više aplikacija i jednostavniji operativni sistem. Jedan od najprodavanijih Android uređaja su Samsung telefoni vrhunskih performansa.

Maćoni telefoni vam mogu pomoći da izaberete odgovarajući operativni sistem i model koji najviše odgovara vašim potrebama i mogućnostima.

Bez obzira na to da li ćete izabrati IOS ili Andorid uređaje, Maćoni telefoni će vam ponuditi najbolje i najpovoljnije cene u gradu.

Pored prodaje mobilnih uređaja, naša prodavnica mobilnih telefona u Beogradu nudi vam i pregršt drugih kvalitetnih usluga. Radimo otkup novih, ali i otkup polovnih mobilnih telefona. Takođe, po najpovoljnijim uslovima, vršimo i otkup tablet uređaja, otkup pametnih satova, ali i otkup električnih trotineta.

Posetite Maćoni telefoni ili kontaktirajte sa nama odmah, i budite sigurni da ćete dobiti najbolju i najsigurniju uslugu uz najpristupačnije uslove i cene na tržištu.

Call Now Button