OTC, lokal 50, Novi Beograd
Radno vreme:  Pon‑Sub  08:00‑20:00   Ned. 09:00‑20:00
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Realme GT Neo2

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > Realme GT Neo2
Realme GT Neo2

Realme GT Neo2 predstavlja drugu generaciju GT Neo serije koja je predstavljena krajem septembra prošle godine.

Poznata kineska kompanija je osnovana 2010. godine kao “OPPO Real”. Osam godina kasnije podbrend se razvio u jedinstveni sistem koji je pomoću prvog Realme 1 telefona ostvario proboj na tržište.

U junu 2019. godine, Realme je najavio ulazak na evropsko tržište, da bi 2 meseca kasnije kompanija brojala više od 10 miliona korisnika. Da je, zaista, reč o kvalitetu koji traje potvrđuje prošlogodišnji uspeh. Naime, Realme je u drugoj polovini 2021. godine bio jedan od najaktivnijih proizvođača u pogledu tempa lansiranja novih modela. Tako je nakon GT 5G modela sa Snapdragon 888 procesorom, koji se kod nas pojavio jula meseca, i GT Mastera sa 778G varijantom, koji dostupan od septembra, svetlo dana ugledao GT Neo2.

Realme GT Neo2 – Vrhunski dizajn srednje klase

Realme GT Neo2 krasi klasični dizajn koji će sigurno odgovarati svakom korisniku. Akcenat u estetici telefona leži u sistemu kamera koje su redizajnirane u odnosu na prethodnike tako da dolaze u svedenoj formi koja se sastoji iz 2 velika i jednog malog sočiva. Dodatnu dozu elegancije unosi mat maska u crnoj, svetlo zelenoj i nežno plavoj nijansi, pa ne morate da brinute za ružne tragove prstiju po svom telefonu.

Realme GT Neo2

AMOLED ekran od 6,62 inča ima rezoluciju 2400×1080 piksela (Full HD+) i HDR10+ podršku. Stopa osvežavanja je 120 Hz, kakvu poseduju najbolji telefoni za gejmere 2021. Ipak, stručnjaci savetuju da podesite da se ona menja automatski kako bi baterija duže trajala.

Visoku stopu osvežavanja prati odličan odziv touch ekrana od čak 600 Hz, što je posebno značajno za ljubitelje video igrica. Dok osvetljenost od 1.300 nita omogućava savršenu čitljivost u svim uslovima.

Performanse koje prate vodeće brendove

Bez obzira što Samsung i iPhone telefoni važe za lidere u mobilnom svetu Realme GT Neo2 poseduje karakteristike koji su iznad mnogih modela srednje klase.

Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 870 5G čipset. U kombinaciji sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije sasvim je zadovoljavajuć za svakodnevnu upotrebu. Nažalost, slot za memorijsku karticu ne postoji. Što znači da nećete moći da proširujete skladišteni prostor na svom telefonu.

Ono po čemu se novi Realme model posebno ističe jeste Vapour Cooling čelični sistem koji sprečava pregrevanje pri dugoj upotrebi. Takođe, baterija je unapređena, te ima kapacitet od 5.000 mAh. Uz Dart punjač od 65 W možete za samo 15 min da napunite telefon do 50 odsto, a za 100 odsto biće vam potrebno oko 33 minuta.

Provereni sistem kamera

Kompanija je zadržala sistem kamera iz prethodnih modela. Odnosno, čine je glavni senzor od 64 MP, ultraširoki od 8 MP i makro sa 2 MP.

Glavna kamera je, zapravo, Sony IMX682 sa otvorom blende od f/1.8 kakva se nalazi i kod Samsung A52 modela, ali nema optičku stabilizaciju. Ipak, odličan čipset i algoritmi obrade donose savršene fotografije, jasnih detalja i prijatne reprodukcije boja.

Ultraširoka kamera sa otvorom blende od f/2.3 i vidnim poljem od 119˚ pruža manje detalja i slabiji kolorit u odnosu na glavnu kameru. Dok makro senzor sa otvorom blende od f/2.4 daje dodatnu pomoć u kreiranju slika.

Realme GT Neo2 ima telefoto kameru, ali kropovanjem slike sa glavnog senzora dobija se opcija 2 i 5x zuma.

Na prednjoj strani nalazi se selfi kamera od 32 MP sa otvorom blende od f/2.5.

Realme GT Neo2

Što se tiče video zapisa moguće je napraviti snimke u 4K sa 60 slika u sekundi izuzetnog kvaliteta.

Realme GT Neo2, kao i druge novitete poput Huawei Nova 9, Motorola G200 5G i mnoge druge, možete pronaći u bogatoj ponudi prodavnice Maćoni.

Оставите одговор

Call Now Button