Tošin Bunar 188 , 1 sprat lokal 21, Novi Beograd
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Samsung Galaxy S21 Ultra

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Galaxy S21 Ultra

Na samom vrhu Samsung telefona nalazi se baš Samsung Galaxy S21 Ultra.

Namenjen je fotografima više nego Samsungova Note serija,  i ima podešavanje četvorostruke kamere i niz drugih karakteristika koje bi trebalo da se direktno dopadnu onima kojima je bitna kvalitetna kamera na telefonu. Samsung Galaxy S21 Ultra je nastavak prošlogodišnjeg S20 Ultra telefona, sa nekim sličnim specifikacijama, ali i pojedinim različitostima. Najvažnija i očigledna razlika je dodavanje dodatne kamere, tako da sada postoji podešavanje sa četiri kamere na zadnjoj strani telefona.

Samsung Galaxy S21 Ultra je jednostavan za upotrebu

Iako je Galaxy S21 Ultra delimično manji od svog prethodnika, S20 Ultra, sa ekranom od 6,8 inča je svakako jedan od većih telefona na tržištu. Prednost tako velikog ekrana je u tome što vaši video snimci i slike izgledaju fantastično na njemu.

Ekran je dosta svetliji i ima bržu stopu osvežavanja, plus tu je i Eie Comfort Shield koji je dizajniran da smanji zamor očiju pri dužoj upotrebi.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Ukupan dizajn ovog telefona je veoma elegantan i moderan i postoji nekoliko različitih boja koje možete izabrati. Dostupni su Phantom Silver, Phantom Black, Titanium, Navy i Brown.

Osnovna aplikacija za kameru se može pokrenuti prevlačenjem prsta nagore iz donjeg desnog ugla dok je telefon zaključan. Kao što smo ranije videli od drugih Samsung modela, izvorna aplikacija za kameru S21 Ultra je veoma dobro predstavljena, pružajući vam dobar izbor različitih opcija snimanja koje bi trebalo da odgovaraju potrebama većine korisnika.

Možete odabrati različite režime portretnog efekta, uključujući Mono i Studio visoke reyolucije. Ako je osvetljenje slabo, možete mešati portret i noćni režim zajedno. Dostupan je i režim portretnog videa, gde možete da kreirate video visoke rezolucije.

Iako Galaxy S21 Ultra ne dolazi sa olovkom, možete je kupiti odvojeno i koristiti za različite funkcije.

Kvalitet fotografije

Sve slike snimaju se korišćenjem JPEG postavke od 12 megapiksela, što daje prosečnu veličinu slike od oko 4Mb.

Kao što smo i očekivali od Samsung telefona, kvalitet slike na Galaxy S21 Ultra je odličan!

Samsung Galaxy S21 Ultra

Ukoliko radi u standardnom režimu „Foto“,  dobićete odlične fotografije u širokom spektru različitih uglova.

Boje su prodorne i dobro zasićene, ekspozicije su dobro izbalansirane, posebno pri dobrom svetlu, detalji su odlično naglašeni. U uslovima slabog osvetljenja, prelazak na noćni režim daje dobre rezultate – posebno sa glavne kamere, kao što bismo mogli očekivati.

Portretni režim radi odlično, posebno u stvaranju prirodnog pada od glavnog subjekta, dok vam Pro režim daje dodatnu fleksibilnost da preuzmete veću kontrolu nad scenom, ako smatrate da je to neophodno.

Dodavanje dodatnog sočiva S21 Ultra čini ga jednim od najfleksibilnijih pametnih telefona na tržištu kada je u pitanju približavanje subjektu. Sva četiri sočiva rade dobro, a standardno sočivo daje najbolje performanse – kao što smo i očekivali. Od dva telefoto sočiva, 3k optika daje bolje rezultate, ali  je i 10k je prilično dobra ako snimate pri dobrom osvetljenju.

Njegova prednost je u dobroj kameri!

Ukoliko telefon birate na osnovu kvaliteta kamere Samsung Galaxy S21 Ultra je pravi izbor za vas!

Ako uporedimo Samsung S21 Ultra sa njegovim velikim rivalom – iPhone 12 Pro Max – možemo videti da je kvalitet slike prilično sličan – ali dobijate veću fleksibilnost sa Samsungovim telefonom.

Ukoliko se dvoumite između ova dva telefona (i niste posebno povezani sa iOS operativnim sistemom), naša preporuka bi se verovatno iz tog razloga odnosila na Samsung.

Sve u svemu, Samsung Galaxy S21 Ultra je verovatno najbolji pametni telefon na tržištu za fotografe. On daje sjajne slike i videe, pa ukoliko vam je taj momenat presudan, nećete pogrešiti!

Samsung Galaxy S21 Ultra, kao i druge telefone možete pronaći u bogatoj ponudi prodavnice Maćoni.

Call Now Button