OTC, tezga 73, Novi Beograd
Radno vreme:  Pon‑Sub  08:00‑20:00   Ned. 09:00‑20:00
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Saveti za kupovinu mobilnog telefona

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > Saveti za kupovinu mobilnog telefona
Saveti za kupovinu mobilnog telefona

Saveti za kupovinu mobilnog telefona učiniće izbor lakšim.

Starije generacije se sigurno sećaju dana kada su telefoni stajali samo u spavaćoj ili dnevnoj sobi. Dok su gradom bile postavljene telefonske govornice.

Ovo doba davno je za nama. Čini se toliko iza nas da je upotreba javnih govornica u svetu smanjena za 50 odsto, tako da današnji tinejdžeri ne mogu ni da zamisle da čekaju red dok drugi ne završi razgovor.

Sa razvojem tehnologije došli su i novi uređaji. Među njima glavno mesto zauzimaju najbolji smart telefoni. Međutim, kupovina mobilnog telefona nije laka odluka. Pored izdvojenog budžeta, mnoštvo proizvođača i modela stvaraju dodatnu dilemu i nameću pitanje koji telefon izabrati.

Zbog toga vam prodavnica telefona u Beogradu, Maćoni daje savete za kupovinu mobilnog telefona.

Saveti za kupovinu mobilnog telefona – Koji operativni sistem mi najviše odgovara?

Saveti za kupovinu mobilnog telefona polaze, pre svega, od izbora operativnog sistema. Iako postoje tri platforme, kupci su najviše skoncentrisani na razlike između Android i iOS sistema.

Android nudi širi izbor mobilnih telefona po različitim cenama. Pa svako može da pronađe model koji odgovora namenjoj sumi za kupovinu. Ovaj operativni sistem, takođe, pruža više mogućnosti za personalizaciju. Gotovo da ne postoji aplikacija koja vam neće biti dostupna. A posebno se preporučuje ljudima koji intenzivno koriste Google Maps, Gmail, Google Docs i Google Assistant. Nažalost, proizvođači često previše obrađuju izvorni operativni sistem, što može da uspori vaš telefon.

Saveti za kupovinu mobilnog telefona

iOS važi za stabilniji sistem. Operacije su sigurnije. Samim tim i zaštićenije. Kao mana navodi se ograničena upotreba. Odnosno, rade samo u okruženju uređaja istog proizvođača.

Iako nije toliko popularan, nikako ne smemo zanemariti i Windows. Jednostavni interfejs omogućava laku upotrebu. Ali ne nudi veliki izbor aplikacija, te telefoni nisu fleksibilni za rad.

Saveti za kupovinu mobilnog telefona – Dizajn

U odabiru novog pametnog telefona lični ukus je glavna odluka, kako u pogledu softvera, tako i spoljašnjeg izgleda. Neki ljudi možda vole više zaobljene linije i sofisticiraniji dizajn. Dok drugi radije biraju robusnije modela karakteristične po ravnim linijama i oštrim metalnim ivicama.

Bez obzira kakav je vaš ukus, imajte u vidu da ćete telefonom rukovati većim delom dana. Istraživanja pokazuju da najmanje 110 puta dnevno pogledamo u ekran. Zato, stručnjaci savetuju da vodite računa da oblik i težina izabranog modela odgovaraju vašoj ruci. Istovremeno, obratite pažnju da dizajn odražava vaš stil, jer mobilni telefon je, danas, svojevrsni modni detalj savremenog čoveka.

Za šta planirate najviše da koristite mobilni telefon?

Odgovor na ovo pitanje, zapravo, određuje koje ćete perfomanse potražiti. Da li je želite dobre fotografije? Možda vam je telefon potreba za rad na internetu ili gledanje klipova? Ili, pak, najveći deo vremena provodite igrajući video igrice?

Saveti za kupovinu mobilnog telefona

Proizvođači se trude da zadovolje potrebe svakog klijenta, ali ipak modeli imaju funkcije koje su više ili manje orijentisane na jedan aspekt. Tako, na primer, ako tražite telefon za fotografisanje, znajte da Samsung Galaxy S20 i Huawei P40 Pro+ imaju najbolju kameru. Za ljubitelje muzike preporučuje se Razer. Dok su Iphone modeli savršena opcija poslovnim ljudima.

Svakako, izbor je na vama, a najveću ponudu možete pronaći u prodavnici Maćoni.

Оставите одговор

sr_RSSerbian
Call Now Button