Tošin Bunar 188 , 1 sprat lokal 21, Novi Beograd
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Saveti za kupovinu tableta

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > Saveti za kupovinu tableta
Saveti za kupovinu tableta

Saveti za kupovinu tableta olakšaće vam izbor.

Baš kao što su najbolji smart telefoni osvojili svet svojim performansama, tako i tablet uređaji polako dostižu rang kompjutera.

Njihova popularnost, zaista, je opravdana. Počev od zabave na internetu i brojnih aplikacija, preko gledanja filmova i čitanje knjiga i novina, pa do obavljanja poslovnih zadataka – tableti donose neograničene mogućnosti. Ne čudi što se na tržištu svake godine pojavljuju novi modeli. Tako je nakon modela S serije usledio Samsung Galaxy Tab A 8.4. Dok je Apple predstavio novi iPad Pro.

Imajući u vidu veliku ponudu, prodavnica telefona u Beogradu, Maćoni ukazuje vam koje ključne faktore treba da uzmete u obzir pre kupovine tableta.

Za šta ćete najviše koristiti tablet?

Saveti za kupovinu tableta polaze, pre svega, od njegove namene. Svakako, najvažnija odrednica jeste izdvojeni budžet. Doneti odluku za šta ćete najviše koristiti svoj uređaj veoma je značajna za izbor odgovarajućeg modela.

Ukoliko ste stalno u putu, sigurno ćete želeti da ispunite slobodno vreme. Da ne biste trošili bateriju na telefonu, tablet je odlična zamena. Tada su pravi izbor manjih dimenzija – od 6 do 8 inča. Krasi ih izuzetna prenosivost, jer možete vrlo lako da ih smestite u torbu, pa i džep jakne. Takođe, potrošivost baterije je mnogo manja nego kod većih modela.

Za one koji tablete koriste umesto televizora u spavaćim sobama savršeni su srednjih dimenzija, odnosno od 8 do 10 inča. Sa njima dolazi i bolja rezolucija. Samim tim je i jasnija slika na snimku.

Saveti za kupovinu tableta

Kako su tableti postali sastavni deo poslovnog sveta, takva namena zahteva veće dimenzije i jaču specifikaciju. Posebno su pogodni modeli koji mogu da se povežu sa Bluetooth tastaturom, poprimajući karakteristike mini laptopa.

Saveti za kupovinu tableta na osnovu operativnog sistema

Odluka o izboru tableta zasniva se na operativnom sistemu. Iako postoje 3 platforme, Android i iOS imaju dominantnu ulogu. Kupci obično razmatraju koje su razlike između Android i iOS sistema.

Android tableti su najzastupljeniji. Pošto je njegov proizvođač Google dobro se integriše sa vodećim servisima – Gmail, Google+, Maps, Hangouts, Youtube, Google Drive. Ujedno, ima široku dostupnost aplikacijama na Play Store. Nažalost, pojedine nisu optimizovane za tablete. Pri upotrebi morate o tome da vodite računa.

iOS je veoma stabilan i brz sistem. Čest je izbor poslovnih ljudi. Kao mana navodi se nemogućnost uređenja izgleda korisničkog interfejsa i viša cena aplikacija.

Windows odgovara desktop računarima. Najbolje je rešenje za ljude koji su navikli da rade na njima. Ili, pak, za one koji svakodnevno koriste Microsoft Office paket.

Performanse tableta

Važni saveti za kupovinu tableta tiču se i funkcionalnosti. Procesor je jedna od najbitnijih komponenti. U kombinaciji sa radnom memorijom (RAM) određuje brzinu uređaja. Odnosno, brzinu učitavanja igrica i video zapisa, pokretanja aplikacija… Što je veći broj jezgara na procesoru i kapacitet RAM memorije, tablet će raditi bolje.

Saveti za kupovinu tableta

Drugi važan element jeste interna memorija. Na njoj se skladište sve softverske instalacije, aplikacije i multimedijalni sadržaji. U slučaju da zbog posla trebate da čuvate velike dokumente birajte tablete sa većom memorijom.

I načini povezivanja na internet imaju uticaja. Naročito ako često tablet koristite van, gde nemate pristup ruteru. Tada su odlični modeli sa 4G opcijom povezivanja putem mobilne telefonije.

Tableti vrhunskog kvaliteta, kao i najpopularniji telefoni 2020. čekaju vas u prodavnici Maćoni.

Call Now Button