OTC, lokal 50, Novi Beograd
Radno vreme:  Pon‑Sub  08:00‑20:00   Ned. 09:00‑20:00
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Top 5 mobilnih telefona

Otkup mobilnih telefona > Blog > Phone > Top 5 mobilnih telefona
Top 5 mobilnih telefona

Top 5 mobilnih telefona u 2018. godini nikada nisu bili moćniji.

Od samog nastanka 70-ih godina prošlog veka mobilni telefoni su izazivali veliku pažnju. 90-e su donele 2G mrežu i komercijalizaciju ovih uređaja, tako da su oni postali dostupni ljudima širom sveta.

Međutim, tek je pojava pametnih telefona početkom ovog veka donela pravi “bum” na tržištu. Stalni razvoj nauke i tehnike uticao je direktno na industriju mobilnih telefona. Posmatrajući modele koji su lansirani poslednjih 10 godina možemo primetiti neverovatni napredak, koji i dalje traje. Čak i kada pomislimo da više ništa nemaju da nam ponude, proizvođači nas oduševe novim idejama i mogućnostima, tako da ne možemo da se ne zapitamo šta nas čeka narednih godina u ovoj oblasti.

Do lansiranja novih modela, Maćoni vam predstavlja top 5 mobilnih telefona koji su obeležili 2018. godinu.

Top 5 mobilnih telefona – Samsung Galaxy Note 9

Samsung i ove godine drži glavno mesto u top 5 mobilnih telefona na svetu. Samim tim brend spada i u najtraženije kada je otkup telefona na Novom Beogradu u pitanju.

Poslednji model koji je čuveni proizvođač predstavio jeste Samsung Galaxy Note 9. Ovaj mobilni telefon je doneo pravu revoluciju, pa ne čudi što se za samo par meseci našao na prvom mestu u top 5 mobilnih telefona.

Elegantni dizajn po kome je Samsung prepoznatljiv prate neverovatne performanse. Procesor od 10 nm i 6 GB RAM memorije pruža brzinu koja do sada nije viđena na uređajima. Uz ugrađenu memoriju od 128 GB, koja može da se proširi za još 512 GB, dobijen je prostor za čuvanje svih podataka bez brisanja.

Samsung Galaxy Note 9 ima opciju za dve SIM kartice, što ga čini savršenim za poslovne ljude, jer ne moraju da nose dva telefona sa sobom, a baterija od 4000 mAh garantuje rad tokom čitavog dana uz samo jedno punjenje. Imajući u vidu brz tempo života ovo je glavna prednost novog Samsunga jer više nećete morati sa sobom da nosite eksterne punjače.

Pored poslovnih ljudi, Samsung Galaxy Note 9 je preporučljiv i za zaljubljenike u video igrice. Vodeno-ugljenični rashladni sistem sprečava pregrevanje i kočenje procesora tokom igranja.

Visoke performanse se ogledaju i u zaštiti. Oznaka IP68 govori o visokoj otpornosti na vodu i prašinu, pa nećete morati da se pitate šta da radite ako vam telefon upadne u vodu.

Samsung Galaxy Note 9 se izdvaja od drugih i po S Pen olovci koju možete da koristite kao daljinski upravljač za funkcije na telefonu.

top 5 mobilnih telefona 1

 

 

Top 5 mobilnih telefona – iPhone XS Max

Pored Samsunga, prema istraživanjama i iPhone je najtraženija marka za prodaju i otkup polovnih telefona.

Novi iPhone XS Max se opravdano našao u top 5 mobilnih telefona. Može se pohvaliti najvećim ekranom do sada, od 6,5 inča.

Telefon je izrađen od najboljeg materijala – najotpornijeg stakla i nerđajućeg hirurškog čelika, što ga čini otpornim na prskanje, vodu i prašinu. Odnosno, oznaka IP68 upućuje da se može potopiti pola sata na dubini do 2 metra.

iPhone XS Max krasi izuzetna bezbednost u vidu napredne Face ID funkcije. Takođe, unapređene su obe kamere. I prednja i zadnja imaju 12 MP, brži senzor i klizač za podešavanje dubine polja na portret fotografijama.

top 5 mobilnih telefona 2

Top 5 mobilnih telefona – Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro je 16. oktobra doživeo premijeru u Londonu, a već do kraja godine je zauzeo sam vrh top 5 mobilnih telefona.

Preokret u dizajnu prate i promene u karakteristikama, te ovaj uređaj donosi viši nivo veštačke inteligencije. Telefon pokreće najsavremeniji Kirin 980 čip a Matrix Camera System sa Leica sočivom ultra širokog ugla omogućava korisnicima ne samo da vide širi kadar, već i objekte na maloj udaljenosti. Naime, Master AI sistem prepoznaje čak 5.000 objekata i 1.500 različitih scenarija fotografisanja.

Huawei Mate 20 Pro je prvi telefon koji omogućava preuzimanje podataka brzinom od 1.4Gbps, pa je i rad na njemu veoma lak.

top 5 mobilnih telefona 3

Top 5 mobilnih telefona – Google Pixel 3 XL

Google Pixel 3 XL pokreće Snapdragon 845 čip koji ima visoke karakteristike. Brušena staklena pozadina daje telefonu luksuzni dizajn, dok LG OLED ekran nudi savršeno osvetljenje.

Za razliku od prethodnika, Google Pixel 3 XL ima najmoderniju širokougaonu kameru koja omogućava jasne selfie fotografije. Preciznost se postiže i pri lošem osvetljenju pomoću unapređenog noćnog režima. A “super-res zoom” pruža zumiranje bez gubitka kvaliteta.

Telefon ima poseban paket za bežično punjenje u zavisnosti od doba dana. Ako je rano jutro, biće potpuno osvetljen kako bi najavio buđenje. Noću, pak, je zatamnjen da ne ni korisniku smetao pri spavanju.

top 5 mobilnih telefona 4

Top 5 mobilnih telefona – OnePlus 6

OnePlus 6 je potpuno opravdao očekivanja ljubitelja ovog brenda. Novi model ne samo da karakterišu vrhunske funkcije, već i znatno povoljnija cena u odnosu na konkurente.

Bezel-less ekran oblih ivica i dijagonala od 6,28 inča pružaju širinu za rad a dualna kamera sa senzorima 16MP i 20MP nudi uživanje u svakoj fotografiji.

Telefon se izdvaja od prethodnog modela po čitaču otisaka prstiju, kao i bateriji od 3700 mAh.

top 5 mobilnih telefona 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ukoliko ste rešili da nabavite novi mobilni telefon posetite Maćoni. Pored telefona, vršimo i otkup smart satova i otkup tableta.

 

Comments

Оставите одговор

Call Now Button