Radno vreme:  Pon‑Sub  08:00‑20:00   Ned. 09:00‑20:00
Pozovite odmah:  062 40 40 40

Xiaomi Mi Mix Alpha – Telefon „napravljen“ samo od ekrana!

Otkup mobilnih telefona > Blog > Blog > Xiaomi Mi Mix Alpha – Telefon „napravljen“ samo od ekrana!
Xiaomi Mi Mix Alpha – Telefon „napravljen“ samo od ekrana!

Xiaomi Alpha ili, preciznije, Xiaomi Mi Mix Alpha, jeste najnoviji telefon iz Xiaomi Mi Mix serije mobilnih uređaja čije performanse će vas oduševiti.

Xiaomi-ova serija Mi Mix mobilnih telefona oduvek je pomerala granice tehnologije sa svojim neverovatnim inovacijama. Počev od izvornog telefona koji je pokrenuo pravu borbu na tržištu zbog jedinstvenih okvira. Potom je usledio i fascinantni Mi Mix 3 telefon sa kliznim mehanizmom. I sada, kada svedočimo ekspanziji tzv. „vodopad“ ekrana sa zakrivljenim ivicama, kineska kompanija Xiaomi je ovu stvar podigla na novi, ekstremni nivo! I to sve zahvaljujući jedinstvenom i do sada neviđenom dizajnu i obliku ekrana.

Xiaomi Mi Mix Alpha je, kako je predstavljeno iz ove kompanije, praktično futuristički telefon sa brojnim tehnološkim mogućnostima koje će Xiaomi unapređivati tokom 5G ere. Naime, tzv. screen-to-body izraz koristi se za označavanje odnosa između veličine ekrana telefona i njegove celokupne površine. Što ekran zauzima veću površinu, okvir i telo telefona su manji. Na primer, iPhone 11 Pro poseduje screen-to-body odnos oko 82 odsto. Ili, recimo, ovaj odnos kod Samsung Galaxy Note 10 telefona iznosi oko 91 odsto.

Međutim, Xiaomi Alpha telefon je sve ove koeficijente uspešno nadmašio, svrstavši sebe u telefon čije karakteristike su promenile svet mobilne tehnologije.

Xiaomi Alpha – Ekran se praktično obavija oko celog telefona

Najveća inovacija najnovijeg modela Xiaomi Mi Mix telefona ogleda se upravo u njegovom ekranu. On se sastoji iz tzv. „surround screen“ ekrana. To znači da se ekran gotovo u potpunosti obmotava oko celog telefona. I to sve do mesta gde se na drugoj strani spaja sa magičnom kamerom. Prema tome, skoro celokupni telefon je dizajniran i kreiran isključivo od ekrana! Screen-to-body procenat, odnosno odnos kod ovog telefona iznosi impozantnih 180, 6 odsto! Što dalje znači da malo manje od 20 odsto Xiaomi Mi Mix Alpha telefona nije pokriveno ekranom.

Xiaomi Alpha Maćoni telefoni 2

Jedini okvir, odnosno deo telefona koji ekran ne pokriva, nalazi se sa njegove zadnje strane. Ovaj deo rezervisan je za kameru i širina njegovog gornjeg i donjeg okvira iznosi 2. 15 mm. Interesantno je, dakle, da su i bočne strane napravljene od ekrana, što ovom telefonu daje još senzacionalniji izgled. Na njima se nalaze ikonice za mrežni signal, napunjenost baterije, tasteri za jačinu zvuka i slično. Prema tome, Xiaomi Alpha ne poseduje fizičke, već isključivo virtuelne tastere koji su osetljivi na dodir.

Rezolucija ekrana iznosi 2088 x 2250 piksela, dok je njegova veličina 7.9 inča. Tip ekrana jeste fleksibilni i super AMOLED tačskrin, koji prepoznaje čak 16 miliona različitih vrsta boja.

Kamera koja pomera granice – Fotografije i snimci pomoću kojih ćete zaviriti u budućnost

Iako je osnovna i predominantna karakteristika ovog telefona njegov ekran, on se takođe izdvaja po jedinstvenoj kameri. Iz Xiaomi kompanije naglašavaju da je ova kamera stvorena tako da možete da istražujete budućnost. Naime, u saradnji sa Samsungom, Xiaomi je razvio nenadmašivi senzor za kameru od čak 108 MP! Kao i kod drugih Samsungovih senzora sa visokom rezolucijom, pikseli kod ovog telefona su raspoređeni u 2 x 2 kvadratiće. Ovo je učinjeno zbog bolje i kvalitetnije osetljivosti na svetlo u tamnijim okruženjima.

To konkretno, u ovom slučaju, znači da Xiaomi Mi Mix Alpha može napraviti fotografije od 27 MP. I upravo ova karakteristika Mi Mix Alpha svrstava u telefone koji prave najbolje fotografije. Međutim, ne samo zbog broja piksela, već i ultraširoki objektiv od 1/1.33 inča definitivno nadmašuje većinu mobinih digitalnih fotoaparata. Ovaj Android ima, pored osnovne kamere od 108 MP, još dve kamere na zadnjoj strani. Jednu od 12 MP koji podržava Dual PD sa laserskim fokusom i kameru od 20 MP za kreiranje makro (ultraširokih) fotografija.

Zanimljivo je da ovaj telefon ne poseduje prednju, odnosno selfi kameru. Međutim, ako ste ljubitelj selfija, zbog osobenosti ekrana, jednostavno ovaj telefon možete okrenuti i na taj način zadnja kamera postaje prednja.

Xiaomi Mi Mix Alpha – Ostale specifikacije

Što se tiče ostalih specifikacija ovog telefona, Xiaomi Mi Mix Alpha koristi Qualcomm Snapdragon 855+ procesor od 7 nm, sa mogućnoću 5G povezivanja. Interna memorija je 512 GB, dok je RAM memorija 12 GB. Same dimenzije ovog telefona su 154.4 x 72.3 x 10.4 mm, dok njegova težina iznosi svega 241 gram. Baterija se, inače, veoma brzo puni, a njena snaga jeste 4.050 mAh. Iz kompanije Xiaomi kažu da je Xiaomi Alpha, izgrađen od legure titanijuma, zamišljen kao konceptualni pametni telefon.

Xiaomi Alpha Maćoni telefoni 3

Ukoliko ste verni i ostrašćeni ljubitelj najnovijih inovacija u sferi mobilne tehnologije, onda je ovo prilika koju ne smete da propustite. Zbog toga treba da izaberete prodavnicu mobilnih telefona u Beogradu koja će izaći u susret svim vašim očekivanjima. Zato su Maćoni telefoni savršeno mesto za kupovinu najnovijih modela mobilnih uređaja. Ali, kod nas možete naći i najširi izbor polovnih telefona prema vašem ukusu.

Pored prodaje, radimo i otkup najnovijih, ali i starih modela mobilnih telefona i to po najpovoljnijim cenama u gradu. I odmah na licu mesta vršimo keš isplatu. Otkupljujemo i druge savremene mobilne uređaje poput tablet uređaja, električnih trotineta i pametnih satova. To znači da ćete jedino kod nas za svoj mobilni telefon dobiti najbolju novčanu ponudu. Budite slobodni da nas posetite u svakom trenutku i uverite se zbog čega smo nabolji. Vaše zadovoljstvo nama je na prvom mestu. Maćoni telefoni – uvek korak ispred drugih.

Comments

Оставите одговор

Call Now Button
sr_RSSerbian
sr_RSSerbian